Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.03.2010.
00:29
Mondo A

Dodela Oskara: Obračun bivših!

"Avatar" i "Katanac za bol" nominovani su u po devet kategorija, uključujući prestižne nominacije za najbolji film i režiju. Sledeći su "Prokletnici" sa osam nominacija.

U trci za najbolji film su "Avatar", "Katanac za bol", "Prokletnici", "Precious", "Ozbiljan čovek", "Do neba", "Gore u vazduhu", "Oblast 9", "Blind side" i "An education".

Nominovani za najbolju režiju su Kameron, Bigelou, Kventin Tarantino ("Prokletnici"), Li Denijels ("Precious") i Džejson Rajtman ("Gore u vazduhu").

Za najboljeg glumca nominovani su Džef Bridžis ("Crazy heart"), Džordž Kluni ("Gore u vazduhu"), Kolin Firt ("A single man"), Morgan Frimen ("Invictus") i Džeremi Rener ("Katanac za bol").

U kategoriji najbolje glumice su Sandra Bulok ("Blind side"), Helen Miren ("The last station"), Keri Maligen ("An education"), Gaburi Sidibe ("Precious") i Meril Strip ("Julie and Julia").

Dodela ovog značajnog priznanja održava se 82. put: Oskar

Nominovani za najbolje sporedne uloge su Met Dejmon ("Invictus"), Vudi Harelson ("The messenger"), Kristofer Plamer ("The last station"), Stenli Tuči ("Lovely bones") i Kristof Valc ("Prokletnici") u muškoj, odnosno Penelope Kruz ("Devet"), Vera Farmiga ("Gore u vazduhu"), Megi Džilenhol ("Crazy heart"), Ana Kendrik ("Gore u vazduhu") i Mo'Nik ("Precious") u ženskoj konkurenciji.

Ove godine, prvi put je osobi sa pozivnicom zabranjeno da dođe na dodelu. U pitanju je producent filma "Katanac za bol" Nikola Šartije, koji je članovima Američke filmske akadmije slao mejlove u kojima ih je molio da glasaju za njegov film. U ceremoniji neće učestovati ni Saša Baron Koen, koji je otkazao gostovanje pošto mu je rečeno da ne sme da ismeva Kamerona.

U konkurenciji za najbolji film: "Avatar"

Oskari će biti dodeljeni 82. put, a ceremonija koja se obično održava krajem februara u Kodak teatru u Los Anđelesu odložena je ove godine kako ne bi koincidirala sa Zimskim olimpijskim igrama.

Nominovani su podeljeni u 24 kategorije, a prvi put je u trci za najbolji film deset ostvarenja, umesto dosadašnjih pet.

Među slavnima koji uručuju nagrade u nedelju uveče su Pedro Almodovar, Penelope Kruz, Majli Sajrus, Kameron Dijaz, Tom Henks, Semjuel L. Džekson, Dženifer Lopez, Demi Mur, Kianu Rivs, Robin Vilijams, Kejt Vinslet, Džon Travolta, Šarliz Teron i drugi.

Prenos dodele Oskara u nedelju uveče možete pratiti od dva sata posle ponoći na Prvom programu RTS-a.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online