Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 25.10.2012.
19:49
rts rs A

"Valter“ stiže u bioskope

Dokumentarni film o narodnom heroju Vladimiru Periću Valteru, ali i legendarnoj ulozi Velimira Bate Živojinovića biće premijerno prikazan 4. novembra u Centru "Sava“.

Reditelj Andrej Aćin u odi herojstvu stvarnih i filmskih junaka pokušao je da rasvetli odnos mita i stvarnosti

Od istorijske legende i heroja Drugog svetskog rata Vladimira Perića Valtera, do mita sa filmskog platna u liku najpopularnijeg jugoslovenskog glumca Velimira Bate Živojinovića, kroz istoriju jednog naroda koji više ne postoji, kreće se priča o vremenima kada su heroji i zaštitnici bili potrebni.

Saga satkana u dugometražnom dokumentarnom filmu Valter, reditelja Andreja Aćina, premijerno će biti prikazana 4. novembra u beogradskom Centru „Sava".

Procenjuje se da je više milijardi ljudi širom sveta upoznalo Valtera gledajući film Valter brani Sarajevo u režiji Hajrudina Krvavca.

Reditelj u dokumentarcu pokušava da istraži fenomen i svetski uspeh koji je imalo ostvarenje, pečat koji je Valter ostavio na život Velimira Bate Živojinovića koji ga je u filmu igrao, ali i da nam približi život Vladimira Perića, originalnog Valtera.
 

Film Valter bavi se odnosom između mita i stvarnosti i svojevrsna je oda herojstvu stvarnih i filmskih junaka.

 

Filmski Valter, Velimir Bata Živojinović svedoči u filmu kako ga je uloga sarajevskog obaveštajca promenila i proslavila. Otkriva detalje svoje prve posete Kini u kojoj je i danas ikona.

Posebnu emociju nosi ispovest slavnog glumca, koja je snimana na Kubi gde Velimir Bata Živojinović govori o sopstvenim životnim bitkama, u trenucima borbe sa teškom bolešću koju je po drugi put pobedio u toj karipskoj državi.

Ostali sagovornici u filmu, među kojima su Emir Kusturica, Petar Janjatović, Dragan Radenović, Feti Dautović, Aleksandar S. Janković, Božidar Zečević, Boriša Arnaut, Ešrefa Krvavac i Ilinka Golubović, govore o tome ko su istinski heroji i da li su i danas među nama.

Nakon beogradske premijere, od 8. novembra film će biti i na redovnom bioskopskom repertoaru.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.10.2012. 22:07
како се ближио крај рата, Тито се преко ОЗН-е обрачунавао са свим оним из партизанског покрета, који су иако били комунисти нису били за стварање велике Хрватске и велике Албаније, стварање муслимана и Македонаца. Тако су крајем рата нестали и Валтер, Иван Милутиновић, Богољуб Чукић и још многи други.
Petak 26.10.2012. 12:48
Odmah zabraniti to prikazivanje,jer to je jos jednom podsecanje na crvenu bargu,to nam vise netreba,jer su nam bas takvi naneli ponajvise zla.Prikazivali su nam u proslosti dosta falsifikata,ovo je samo jos jedan novi pokusaj.ZABRANA i nista drugo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online