Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 27.09.2012.
12:32
Vestionline A

Počinje snimanje filma "Spomenik Majklu Džeksonu"

Režiser Darko Lungulov 3. oktobra počinje snimanje svog drugog igranog filma “Spomenik Majklu Džeksonu”. U ovoj crnohumornoj komediji Boris Milivojević će igrati Marka, koji, da bi spasao umiruću varošicu u kojoj živi i da bi sprečio ljubav svog života da ode, podiže spomenik kralju popa. U ovoj nameri podržava ga Dragan Bjelogrlić u ulozi vojnog pilota.

 
Darko Lungulov
 

"Radujem se što posle četiri godine priprema i intenzivnog rada na scenariju počinjemo snimanje filma. Kasting je skoro završen i presrećan sam što ću raditi sa sjajnim glumcima kao što su Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Emir Hadžihafizbegović, Toni Mihajlovski, Branislav Trifunović i Mirjana Karanović. Glavno mesto dešavanja našli smo u mestu Lozovik kod Velike Plane, koje, kao da je pravljeno upravo po našem scenariju. Zahvalni smo opštini Velika Plana i mesnoj zajednici Lozovik i svim njenim stanovnicima koji su nam velikodušno stavili svoje mesto na raspolaganje i posvetili vreme kako bi nam pomogli u realizaciji filma" - kaže Lungulov povodom početka snimanja.

Ideja glavnog lika Marka o izgradnji spomenika privlači pristalice, ali i neprijatelje. Očajan, ali odlučan da uspe, Marko falsifikuje pismo kralja popa i tako uspeva da ubedi gradonačelnika i sve ostale da Majkl Džekson dolazi u njihovu varošicu na otkrivanje spomenika. Varošica najednom oživi, ljudi su puni elana i nade, a Marko uspeva da pridobije svoju ljubav da ostane.

Tokom otkrivanja spomenika, iznenada stiže vest o smrti pravog Majkla Džeksona. Ceo ludački sled događaja dovodi do ispunjenja Markovog sna, ali na ironičan i neočekivan način - stoji u sinopsisu.

"Ovo neće biti priča o Majklu Džeksonu, već o nama, o potrazi za novim herojima i novim indentitetom, o potrazi za spasom i nadom. Želim da napravim film koji govori o ozbiljnim temama, ali kroz komediju - bizarnu priču sa šarmantnim, nesvakidašnjim likovima. Ovakav pristup dozvoliće mi da bolne teme dotaknem na komičan, ali veoma emotivan način" - dodaje Lungulov, čiji je prethodni film "Tamo i ovde" dobio 16 međunarodnih nagrada.

"Spomenik Majkl Džeksonu" je do sada podržan od strane svih domaćih fondova: Ministarstva kulture Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine, a i inostranih: MEDIA Fonda Evropske Unije i SEE Cinema Network Fonda, Makedonskog filmskog fonda i MFG nemačkog fonda. Scenario je dobio prvu nagradu za scenario na festivalu Braća Manaki u Bitolju, Makedonija.

Snimanje će trajati šest nedelja na teritoriji opštine Velika Plana i MZ Lozovik, aerodroma ''Ponikve'' kod Užica, u Vojvodini i Skolju. Opština Velika Plana i mesna zajednica Lozovik su pružili značajnu podršku filmu i pokazali se kao jako dobar domaćin ustupivši za snimanje glavni trg u Lozoviku i mnoge druge lokacije. Poslednja dva dana snimanja će se realizovati u Skoplju. Film je koprodukcija Papa Films iz Srbije, Av Medien Penrose iz Nemačke i Dream Factory iz Makedonije.

Za potrebe filma, pesma ''Smooth criminal'' Majkla Džeksona biće izvedena u aranžmanu trubačkog orkestra.

POVEZANE VESTI

Petak 28.09.2012. 09:11
@kodzamilos Vec je snimljen dokumentarac u Zitistu a koliko ja sam razumeo ovi likovi tripuju bas tu takvu Srbiju koju ti prizeljkujes, ali ustvari ona je vec odavno takva i takva ce jos dugo ostati...zadrta http://www.youtube.com/watch?v=dq7ELHGVRT8
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online