Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.01.2010.
01:05 >> 01:14h
Tanjug A

Kusturica glumac u filmu "Afera zbogom"

Prikazivanjem ostvarenja francuskog režisera Kristijana Kariona "Afera zbogom", u kojem glavnu ulogu igra Emir Kusturica, počeo je program "Savremene tendencije", u okviru 3. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf".

Kao domaćin, osnivač festivala, Kusturica je pre projekcije predstavio gosta iz Francuske.


"Ovo je retka prilika da sam sebe najavljujem kao glumca i to u svojoj prvoj glavnoj ulozi", rekao je Kusturica, i zatim postavio reditelju Karionu pitanje "kakva je bila saradnja sa Kusturicom".


Karion je odgovorio da mu je drago što je Kusturici otkrio koliko je glumački posao težak.

"Tokom snimanja bio je sve bolji i bolji. Moguće je da sam otkrio velikog glumca", rekao je on i dodao da mu se Kusturica nije mešao u režiju.


"Nije se ponašao kao zvezda, dozvolio mi je da kao autor filma sprovodom svoj koncept. Mislim da je uživao u tome, da samo sa glumačke strane prati rediteljske muke", izjavio je Karion i ilustrovao to anegdotama sa snimanja.


Reditelj nominivan za Oskara u kategoriji stranog filma 2005. za delo "Srećan Božić", snimio je lane dramu o Moskvi iz 80-ih godina prošlog veka i o pukovniku KGB-a koji je razočaran tadašnjim režimom postao špijun Zapada kako bi srušio sistem radi bolje budućnosti svog sina.

Karion je naglasio da je film snimljen prema istinitim događajima.


Kusturica je izjavio da je pristao na ulogu jer mu se svidela priča, mada mu je u početku bilo neverovatno da on igra takav lik.


"To je porodična drama o KGB agentu koji dolazi u situaciju da odaje tajne Amerikancima", kazao je on, dodajući da je tokom rada na filmu uspostavio lepo prijateljstvo sa rediteljem.


Radionica nije održana

 

Nakon projekcije nije održana, u programu najavljena, radionica Kariona sa mladim autorima, učesnicima takmičarske selekcije Kustendorfa, jer su svi termini "probijeni" zbog obimne ceremonije svečanog otvaranja.

U okviru svečanog dela, posle tubača i vatrometa, nakon obraćanja ministra kulture Nebojše Bradića i uručenja nagrade američkom glumcu Džoniju Depu, ugledni francuski filmski poslenik, selektor Filmskog festivala u Kanu i direktor Lionskog filmskog festivala Tjeri Fremo predstavio je digitalno restaurirane filmove braće Limijer.


Kasnije je prikazan je i prvi blok takmičarskog programa, sa četiri studentska filma iz Austrije, Rusije, Češke i Slovačke.


Na samom kraju prvog dana "Kustendorfa", uz koncert austrijske grupe "Global Kriner", koja na originalan način spaja modernu u folk muziku, učesnici i gosti festivala dočekali su pravoslavnu Novu godinu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online