Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 27.11.2010.
15:08
V. Tasić - Vesti A

Čini dobro, ali se ne hvali time

Posle zemljotresa koji je pogodio Kraljevo domaće pevačice prosto se utrkuju koja će pre otići do ovog grada i uručiti pomoć ljudima čije su kuće oštećene u zemljotresu. Pored političara kroz Kraljevo defiluju Seka Aleksić, Ceca Ražnatović uz sevanje bliceva fotografa koji slikaju njihovu humanost.

Svetlana Ražnatović sa decom tokom posete Kraljevu
 

Uz to njihovi pi-arovi dele novinarima slike i informacije koliko je ko pomogao, pa se logično postavlja pitanje da li su pevači zaista humani ili je to samo još jedna prilika za lični marketing preko nesreće koja je zadesila Kraljevčane. Svi na estradi slažu se da ljudima treba pomoći, ali bez medijske pompe i trunke samoreklamiranja.
 

Momčilo Bajagić Bajaga već godinama pomaže razne institucije, posebno domove za nezbrinutu decu, ali nikada nije želeo ni reč da kaže javno o tome. Pomaže, kako kaže, od srca, a ne zbog reklame i kada eventualno pristane da bude slikan u takvim prilikama to je isključivo samo ukoliko priča pomaže ustanovi.
 

- Naravno da treba pomoći ljudima, ali sam veliki protivnik ideje da se od toga sebi pravi reklama i da se to koristi u svrhu lične promocije. U protivnom, nema tu ničeg od humanosti - smatra Bajaga.
 

On je nedavno svirao u Jabuci, u domu za retardirane osobe zajedno sa štićenicima ove ustanove.
 

- To je nešto sasvim drugo, jer je tim ljudima mnogo značilo da sviraju sa mnom i da se zajedno slikamo. To nije moja, već njihova promocija i medijsku priču o tome doživljavam kao podršku njima - dodaje muzičar.

Karleuša se slika Sergej ćuti

Humanista: Sergej Ćetković

Poslednjih godina Jelena Karleuša uoči novogodišnjih praznika posećuje decu bez roditelja koja su smeštena u nekom od domova za decu bez roditeljskog staranja i poklanja im paketiće. Bio bi to lep i human čin da sve ostane u četiri zida doma, ali se fotografije redovno plasiraju u medijima kako bi posvedočile o njenim humanim namerama. Za razliku od nje Sergej Ćetković godinama je pomagao Domu za nezbrinutu decu u Bijeloj, ali se za to saznalo tek kada je iz ove ustanove usvojio devojčicu Lolu. Čak i posle toga Sergej nije želeo da za medije govori o svojoj humanosti.


Stanojka Bodiroža Ćana je mnogima pomogla, ali je to uvek činila daleko od očiju medija.
 

- Kada je nešto humanitarno znači da je bez nadoknade. A, ako neko krene u humanitarnu akciju, pa sa sobom povede dva ili dvadeset novinara da bi se njegova akcija zabeležila i da bi se o njoj pisalo, to nije bez nadoknade. Jer, podizanje medijske prašine u tim pričama je i te kakva nadoknada! Onaj ko se na taj način eksponira, ne radi to zbog humanosti, već zbog sebe. Znam da će mi mnogi zameriti što ovo govorim, ali ja osećam potrebu to da kažem - ističe Ćana.
 

U red onih koji su pomogli Kraljevčanima spada i Lepa Lukić, rodom iz obližnjeg sela Miločaj, ali o tome ne želi da priča, posebno ne koliko i kako je pomogla.
 

- Zašto bih pričala o tome? Meni reklama te vrste ne treba i bilo bi tužno da na sav glas brujim o tome kako sam nekome pomogla. Dovoljno je to što sam nekome olakšala život i ne pada mi na pamet da time sebi podižem rejting - kategorična je Lepa Lukić.
 

Humani Toše

Pomagao, a nije se hvalio: Toše Proeski sa obožavaocima

Najveći humanista među pevačima bio je pokojni Toše Proeski, ali o tome kome i koliko pomaže nikada nije želeo da govori, čak i kada su ga novinari o tome direktno pitali. Tek nakon njegove tragične pogibije u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj saznalo se o humanosti ovog pevača, koji je šakom i kapom pomagao svima, a najviše bolesnoj deci. Nakon njegove smrti, njegovi roditelji osnovali su humanitarni fond "Toše Proeski" preko koga su nastavili da pomažu bolesnim i ugroženim ljudima, ali bez medijske pompe.

POVEZANE VESTI

Subota 27.11.2010. 15:17
Upravo tu i jeste razlika između istinskh humanista i onih koji samo žele da svi vide da su dobri.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online