Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.04.2016.
07:45
D. Petrović - Vesti A

Lejdi Brena srpske estrade

Nije tajna da srpske pevačice kopiraju svetske zvezde valjda želeći da pokažu kako i one mogu da stanu rame uz rame s njima. Ova praksa traje već godinama, a najčešće se kopiraju haljine i spotovi, jer domaći autori nemaju inspiraciju da smisle nešto novo i originalno.

Z. K. Munja
A nekad je diktirala trendove: Lepa Brena

Tako je pre neki dan Lepa Brena predstavila spot za numeru "Carica", a njen stajling neodoljivo podseća na stil Lejdi Gage, pa se sada na estradi sprdaju sa gazdaricom Granda i zovu je - Lejdi Brena. Ona nikada nije krila da prati svetske trendove, ali jedno je svetske zvezde iskoristiti kao inspiraciju, a nešto sasvim drugo prekopirati njihov već dobro prepoznatljiv imidž.

A, nekada je Brena bila ta koja je postavljala trendove, pa se na društvenim mrežama hvalila kako zvezde poput Madone ili Majli Sajrus imaju slične haljine i stil kao njen.

I Ana Nikolić ne libi se da mazne ideju neke od koleginica iz svetskog šou-biznisa ukoliko joj se dopadne. Tako je u spotu za numeru "Voli me, voli me" do nasitnijih detalja iskopirala Maraju Keri. Dovoljno je uporediti Marajin spot za numeru "Heartbreaker" iz 1999. godine sa spotom srpske pevačice. Ana se kasnije pravdala da ideja za spot "Voli me, voli me" nije bila njena već reditelja, čak se po dobrom starom običaju dodatno obrukala.

- Čitala sam u novinama da su me optuživali da je moj spot plagijat. Ne znam kako da prokomentarišem to, ja realno nisam ni bila rođena kada je Maraja Keri to snimala - rekla je mrtva-ladna Ana Nikolić i dodatno se izblamirala.

Karleuša i Kim Kardašijan

Jelena Karleuša godinama je inspiraciju za svoje stajlinge nalazima u svetskom šou-biznisu, a onda je dočekala da i nju neko iskopira. Mnogi svetski mediji pisali su o tome kako je Kim Kardašijan iskopirala srpsku pevačicu, upoređivale su se slike, pravile analize...

- Ovonedeljna ženska simpatija je srpska pop zvezda Jelena Karleuša! Prvi put sam čula za nju kada su ljudi uporedili neke od naših izgleda - neki su govorili da sam je kopirala. Naravno, odmah sam morala to da vidim. Stvarno je fabulozna! Čini mi se da je moćna žena koja mnogo radi i to mi se sviđa! Poštujem je - napisala je Kim na društvenim mrežama uz veliku Jeleninu fotografiju.

A. Čukić
Kad može Madona mogu i ja: Nataša Bekvalac

Seka Aleksić nikada nije krila da joj se dopada stil Rijane, pa je često koristila pevačicu sa Barbadosa kao inspiraciju bilo kada su u pitanju frizure, ali i drugi detalji poput tetovaža. Poput Rijane i Seka ima tatu zvezda na vratu i ramenu, a Rijanin " Shhhh " na prstu Seka je prevela na srpski, pa je istetovirala na prstu "Pssst".

Kada je u pitanju oblačenje, neprikosnovena kraljica među srpskim pevačicama je Bijonse. Kada je ona u crnom trikou otpevala "Single ladies" sve srpske estradne cice počele su da se pojavljuju na nastupima u gaćama. Jedna od onih koja je prošla tu fazu i obukla haljinu, doduše opet istu kao Bijonse, opet je Ana Nikolić.

Ni Nataša Bekvalac nije gadljiva kada je u pitanju pozajmljivanje ideja od svetskih zvezda, pa je 2010. godine u pesmu "U meni dve" zajahala mehaničkog bika po ugledu na kraljicu popa Madonu, koja je doduše mehaničkog bika jahala deset godina ranije u spotu za pesmu "Don't tell me". Ali, Madona je Madona, pa ako već i mora da se krade bar neka bude od najboljih.
 

POVEZANE VESTI

ESTRADA Estrada u gipsu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online