Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.05.2010.
12:04
S. Đ. - Vesti A

Gaga Mirković: Milan i Brega tandem za uspeh

Dragana Mirković (42) nedavno je gostovala u diskoteci "Vanilla" u Ofenbahu kod Frankfurta. Iako je prvi album snimila pre više od 25 godina, njena popularnost ne jenjava. Svaku pesmu pevala je horski zajedno sa publikom od koje većina još nije ni bila rođena kada je Dragana snimala te hitove.

Koncert kao žurka: Nastup Dragane Mirković
 

Kako komentarišete želju mnogih pevača da po svaku cenu napune "Beogradsku arenu"?
 

- Mislim da su to ljudi željni dokazivanja i koji žele da napreduju u karijeri. Ja nemam tu želju, jer sam do sada mnogo toga već postigla i zbog toga mi jedna "Arena", manje - više ništa ne znači. Jelena Karleuša je uradila fenomenalan koncert. Kažu, da tako nešto nije viđeno. Znala sam da će vrhunski da odradi posao, jer je ona veliki profesionalac - kaže Dragana.
 

Marko je moja kopija

Da li Manuela i Marko pokazuju želju da krenu vašim stopama i zapevaju?
- Oni su definitivno talentovani za muziku. Manuela voli da peva i svira gitaru, a kada je Marko za rođendan poželeo da mu kupimo bunjeve samo što se nisam srušila, jer nije znao da je to i moj omiljeni instrument. Geni su čudo, a Marko je moja kopijica. Pokazala sam mu snimak iz Bugarske, sa stadiona gde sam svirala bubnjeve i scene iz mog filma u kojima bubnjam. Bio je fasciniran i mama je porasla u njegovim očima. Volim što ih interesuje muzika, ali ne bih volela da im to bude zanimanje. Jedna javna ličnost u porodici Mirković-Bijelić je više nego dovoljna. Moji jadni živci ne bi izdržali još neku karijeru.

Da li pratite "Evrosong" i kakve su, po vašem mišljenju, šanse Milana Stankovića u Oslu?
 

- Mislim da ima dobre šanse, prvenstveno zbog Gorana Bregovića, koji je svetski poznat muzičar, a njih dvojica su dobra kombinacija. Milan kao mlad, moderan dečko i Bregović kao svetska faca. Ali, takvo takmičenje je prosto kao lutrija. Marijin uspeh je nešto veliko i pitanje je kada će se ponoviti. Daj bože da uđe u finale i to će već biti kao premija. Milanu želim sve najbolje i ako uđe u finale, svi ćemo biti presrećni.
 

Miroslav Ilić, Halid Bešlić i Šaban Šaulić su prošle nedelje napunili sarajevsku "Skenderiju". Da li mislite da je moguće pomirenje naroda bivše Jugoslavije preko muzike?
 

- Oni su, po meni, mogli da napune i veću salu od "Skenderije". Nijednog trenutka nisam sumnjala da će biti drugačije. Narodi su se, zahvaljujući, pre svega, muzici, već uveliko pomirili. I naravno, zahvaljujući ljudima iz te muzike koji su vodili računa o svom ponašanju, šta su radili i šta su pričali svih ovih godina. Velika je odgovornost estradnih zvezdi za svaki korak koji učine i za svaku izgovorenu reč.
 

Da li planirate da po uzoru na ovaj nastup s nekim kolegama i vi napravite veliki koncert?
 

- Nisam ja za velike koncerte. Imala sam poziv baš iz "Skenderije", što je za mene velika čast. Da se razumemo, ne može svako da dobije "Skenderiju". Zahvalila sam im, ali stvarno, ne želim da radim velike koncerte. To je za mene veliko opterećenje koje sebi više ne želim. Uživam u ovakvom druženju kao što je večeras ovde, koje ne opterećuje. Ovo je za mene privatna žurka i ne postoji ništa jače od ovoga, zato što je meni lepo. Publika je fenomenalna i ne zna se da li ja više volim njih ili oni mene.
 

Rada mi nije nudila duet

Da li je tačno, kao što spekulišu pojedini mediji, da ćete snimiti duet sa Radmilom Manojlović?
- Nemam pojma o tome. Rada je izjavljivala da me voli i da sam joj idol odmalena, ali nismo pričale o duetu i niko me nije pitao za to. Možda je to ideja, ali još nije stigla do mene. Upoznale smo se na DM televiziji, kada je gostovala sa Milanom. Veoma je draga devojka, dobar pevač i zaista ima odličan glas. Što se tiče Rade nemam ništa protiv da snimim duet, ali postoje neke druge stvari o kojima bih morala da razmislim ukoliko bi došlo do naše saradnje.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online