Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.03.2015.
11:11
D. Dušanić - Vesti A

Posle pesama, i filmovi u planu

Nikola Rokvić (29) napravio je novi korak u svojoj karijeri. Smatra da će mu novi album u pop maniru koji je objavio pod etiketom sopstvene produkcijske kuće biti prekretnica u poslu. Osim toga, okončao je i višegodišnju saradnju sa Grandom.

Z. K. Munja
Četiri godine radio na albumu: Nikola Rokvić

- Sa Grandom sam imao sjajnu saradnju, uvek su bili više neko korektni. Za tu kuću nemam nijednu ružnu reč, ali hteo sam da napravim novi iskorak. Zato sam osnovao svoju produkciju, smatrajući da treba da pokušam. Moja firma posluje već tri godine, radio sam neke poslove u Americi, ali uglavnom se sve vrtelo oko mog CD, koji će sad imati redni broj 1. Osim muzičkom produkcijom, firma će se baviti generalno umetnošću, trebalo bi da uplovimo i u filmske vode - kaže Nikola.

Nije mi išlo komponovanje

Muzički ste obrazovani, ali niste se osmelili još da napišete za sebe neku pesmu?
- Pokušavao sam, ali mi nije išlo. Zato sam taj deo posla prepustio drugima. Verujem da imam to nešto u sebi i da će to isplivati iz mene, pa da ću se u budućnosti baviti i komponovanjem - kaže Nikola.

Koliko dugo ste pripremali album?
- Četiri godine sam bio posvećen odabiru pesama, radu u studiju, snimanju spotova, osmišljavanju detaljne strategije. Diskografski prvenac sam objavio pre devet godina i smatrao sam da je došao pravi trenutak da napravim nešto novo, drugačije, da se pomerim napred. Radio sam svim srcem i dušom na albumu pod imenom "Ovaj put" koji je ima svoju celinu, priču, svoj put. Svih devet pesama je povezano i prati priču dvoje ljudi, od njihovog upoznavanja, pa kroz sve faze njihove ljubavne veze. Nije me bilo u javnosti jer sam se svesno povukao i ne žalim zbog toga. Mislim da je vredelo, a u to će se uskoro uveriti i publika.

Da li je bilo teško naći pesme koje će pratiti jedna drugu i napraviti celinu?
- Pre nego što sam započeo rad na ovom albumu, imao sam već šest kupljenih pesama koje sam nameravao da snimim. Međutim, kada sam odlučio da imam konceptualno izdanje, u kome će sve numere biti povezene, ispostavilo se da mi se prethodno odabrane kompozicije ne uklapaju. Morao sam da krenem sve ispočetka. Nije to lako, ni jednostavno, pogotovo što sam se i finansijski istrošio. Ali, želeo sam da okrenem list, i započeo potragu za novim numerama. Kako sam postavio koncepciju, tako su nekako same po sebi pesme dolazile i pravile priču.

Hoćete li one kupljene, pa odbačene pesme sad ustupiti bratu Marku ili ocu Marinku?
- Najverovatnije će neke uzeti Marko, pošto su u tom fazonu koji njemu leži, ali ima i nekih koje su po tatinoj meri. Videćemo već, tu su, pa kome budu odgovarale snimiće ih.

Pošto je ceo album priča o jednom ljubavnom paru, koliko u pesmama ima autobiografskog?
- Počinje s prvim susretom, upoznavanjem, zaljubljivanjem, ima i trzavica, a kako završava neću još otkriti. Toliko sam se saživeo sa celom tom pričom, da sam primetio da se pojedini trenuci iz pesama preslikavaju na moj privatan život. Nadam se da su oni manje lepi, koji se takođe pominju, kao i sve loše ostali iza mene, i da ću ubuduće uživati punim plućima, i poslovno i privatno. A za svaku pesmu urađen je i spot, snimljeni su u Srbiji i Americi.

Venčanje krajem godine

Bilo je reči da ćete Bojana Barović i vi se venčati tokom leta...
- Ne možemo da stignemo da organizujemo sve do leta zbog brojnih obaveza koje imamo narednih meseci, ona u Americi, a ja u Srbiji oko promocije albuma. Zato će venčanje biti verovatno krajem godine.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online