Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.10.2012.
02:40
K. Marković - Vesti A

Bilja i Aca od srca i - bez pauze

Veterani narodne muzike, bračni par i kolege Biljana Jevtić i Aleksandar - Aca Ilić, završili su u subotu svoj zvanični deo, kratke ali izuzetno uspešne australijske turneje. Sigurno je da će se posetioci njihovih nekoliko koncerta u Australiji, dugo sećati emocija, koje su navirale iz Biljanine i Acine pesme.

Aca Ilić na koncertu
 

Nenaviknuti na izuzetno prijatan i blizak odnos gostiju pevača iz otadžbine, posetioci koncerta dvoje legendi srpske estrade, imali su retku privilegiju da prisustvuju višesatnom koncertu prave i odabrane narodne muzike i to bez i jedne pauze. Biljana i Aca potrudili su se da se oduže svima koji vole njihovu pesmu, a na njihovo gostovanje čekali su nekoliko godina.
 

U posećenoj sali Srpskog sportskog centra u Kizborou, ređali su se mnogobrojni hitovi, a Biljana i Aca trudili su se da svakom ispune muzičku želju, ali su posebno bili osetljivi na svoje zemljake iz Niša i Gornjeg Milanovca, za koje su pevali sa posebnim žarom. Naravno nisu bili zapostavljeni ni drugi, od Bosne pa sve do Makedonije.
 

- U Melburnu je bila odlična atmosfera i puna sala. Kada pređete toliki put posle više godina, pevaču je najvažnije da ima dobru posetu. Naš koncert u Melburnu bio je ispunjen emocijama, u pojedinim trenucima i dirljivo. Sigurno je da ulažemo dodatni napor na koncertima da se odužimo našoj vernoj publici, sa kojima se nismo videli više godina. Kada jednom počnemo da pevamo, kod nas nema pauze sve do kraja programa. Publika od nas to zaslužuje, rekao nam je Aca Ilić.

Sa koncerta Biljane Jevtić i Ace Ilića u Srpskom centru u Kizborou
 


Pred polazak u Australiju Biljana Jevtić i Aca Ilić su podsetili da ih ovde očekuje veliki broj prijatelja i poznanika, zbog čega su insistirali da odsednu kod prijatelja u Sidneju. To je i razlog zbog kojeg će poći puni lepih utisaka, a posebno što su uspeli da se muzikom oduže ljubiteljima njihove prepoznatljive pesme.
 

- Odlično smo se proveli, prijatelji su nas izvodili, posebno inpresivno izgledaju noćni izlasci u Sidneju. Naravno ovo nije naš prvi dolazak u Australiju, bili smo i ranije. Australija se toliko razlikuje od drugih zemalja, koliko god puta je posetili, želite ponovo da posetite ona ista mesta, jednostavno da se ožive uspomene, kaže Aca Ilić.
Put Srbije kreću 15. oktobra, a višenedeljno odsustvo, sigurno je najteže pao Biljani, zbog razdvojenosti sa sinom Ivanom, zbog čega će ga narednog puta povesti sa sobom u Australiji.
 

- Poslednju nedelju dana boravka iskoristićemo da zabavljamo zemljake na nekoliko privatnih veselja i proslava. A, onda sledi put do Beograda. Nismo nešto preterivali sa kupovinom, nešto smo uzeli za Ivana. Pa znate, prošlo je mene i Bilju to vreme kada smo gomilali garderobu, to je bilo vreme kada smo bili mladi i kada smo po aerodromima morali uvek da plaćamo višak prtljaga. Sada kupujemo samo za sina, za nas samo po neku sitnicu, rekao nam je Aca Ilić.
 

Uz koncerte, svadba i krštenje

 

Za vreme posete Australiji Biljana i Aca su mogli da vide kako ovdašnji Srbi obeležavaju krštenja, rođendane, ali u posebnom doživljaju ostaće im angažovanje na svadbenom veselju poznatih porodica Milićević i Jović iz Kanbere.


- E to je bilo posebno lepo. Svadba je organizovana u prelepoj Grčkoj sali u Kanberi. To je bila svadba za pamćenje, od prelepog dekora sale, do predivnih gostiju, njihove ljubaznosti, odnosa prema nama. To je svadba koju ćemo Biljana i ja dugo, dugo pamtiti. I u Sidneju smo bili na jednoj svadbi, a do kraja našeg boravka u Australiji, pevaćemo i na jednom krštenju, kaže Aca Ilić.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online