Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 08.12.2011.
12:36

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Vesna Zmijanac: Osećam se kao šiparica

Vesna Zmijanac (54) se ovih dana sprema za turneju po Australiji gde će dočekati i Novu 2012. godinu. Na put ide sa klavijaturistom i životnim partnerom Željkom Rstovićem i, kako priznaje, jedva čeka da poleti sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Opet na vrhu: Vesna Zmijanac na snimanju spota za pesmu "Sokole"

- Naradila sam se poslednja dva i po meseca, još me trese euforija zbog novog albuma, pa priželjkujem da kao lasta odlepršam preko okeana i danem dušom od silnih promotivnih gostovanja na TV stanicama u Srbiji i Republici Srpskoj.

Ovog puta sam nekako organizovala da ostanem u Australiji mesec dana, a imaću sedam do deset koncerata, pa će biti vremena i da se dobro odmorim.

Mnogo puta sam bila u Australiji, nostalgičar sam, duge turneje mi ne prijaju, ali je interesantno da se u Australiji uvek osećam kao da sam blizu kuće.

Volim naše ljude koji žive u ovoj zemlji, imam mnogo prijatelja i jedva čekam da ih vidim - kaže Vesna Zmijanac.


Godinama ste živeli na Bukulji, a sada ste ponovo u žiži interesovanja kao nekada. Da li vam to prija?
- Moram da priznam da mi moj ranč i vila na Bukulji nedostaju. Samo što sam navikla da živim na planini, život mi se okrenuo za 180 stepeni. Ponovo sam u Beogradu, ponovo u žiži interesovanja, odem na Bukulju na dan-dva, pa se vratim u beogradsku betonsku džunglu. Mnogo radim, malo spavam, ponekad se zapitam - Vesna, šta je tebi? To je estradna groznica koja me drma kao da sam šiparica, kao da sam na početku karijere.

Rođena pod srećnom zvezdom

 

- Pevačica koja je snimila hitove kao što su "Jorgovani", "Kraljica tuge", "Nevero moja", "Ne kunite crne oči", a to sam, naravno ja, mora da kaže da je rođena pod srećnom zvezdom. Ni jedan moj koncert neće trajati manje od dva sata. Repertoar je u meni, a ne na nekakvom parčetu papira. Verujem da ću iznenaditi i sebe i publiku nastupom i pesmama, pustiću da pesme jednostavno izviru iz mene.

 

Plakala Nikolija

 

Ponosna mama: Vesna sa ćerkom Nikolijom

- Nikolija u Atini završava studije međunarodnog prava na jednom američkom koledžu.

 

Na sreću, Grčka nije daleko, pa se često viđam s njom. Iskoristila je studentski raspust i bila je nedavno u Beogradu.

 

Ni ona nikada nije bila u Australiji, nadala se da će krenuti ove godine sa mnom na taj put, ali ima vrlo važne ispite koje mora da položi.

 

Plakala je kada smo se rastajale, morala sam da joj obećam da će putovanje u Australiju da joj bude nagrada kada diplomira - otkriva Vesna.

Priča se da planirate da se venčate sa Željkom u Australiji?
- Čula sam i ja za to, kao i za glasine da će put u Australiju sa Željkom biti naš medeni mesec. I on i ja imamo bračno iskustvo, pa nam ta vrsta zabave sigurno neće nedostajati. Ako nas neko vidi da ulazimo u neku srpsku pravoslavnu crkvu, neka bude siguran da ulazimo samo kao vernici i turisti.

 

Da li se Željko raduje zajedničkom putovanju?
- On nikad nije bio u Australiji i raduje se putovanju više nego ja. Jedino ne može da se načudi što na put krećemo maltene samo s pasošem i četkicom za zube. Kupićemo sve što nam treba, pa i moju garderobu za scenu.

Željko je građevinac, pa će sigurno poželeti da obiđe velelepna zdanja kojih u Australiji ima mnogo, kao i vile naših bogatih i uspešnih prijatelja, iseljenika. On je kao dete, ne voli što je put dug, ali želi sve da vidi. Naravno, gazdarica i vodič ću biti ja, a on će pre svega morati da izdrži sve moje šoping izlete.
 

Srpsko-australijska sarma

 

-Australija je velika i predivna zemlja za rad, ali i za odmor. Ranije su moje turneje bile furiozne i mnogo kraće. Mnogo toga nisam videla, a želela sam. Sigurno je da ću se sa Željkom izležavati na suncu pored okeana. Volim japansku i kinesku kuhinju, hranu koja stiže iz mora, potrudiću se da je zavoli i moj Željko.

 

On je još uvek pristalica naše domaće kuhinje, kada mu kuvam, uvek mi kaže da mu skuvam nešto konkretno - masno i slasno. Ali, za to će biti zaduženi naši prijatelji koji će nas gostiti mesom s roštilja i jagnjećim i prasećim pečenjem s ražnja. Željko sigurno neće odbiti ni srpsko-australijsku sarmu.

 

Turneja

 

- Na put polazimo 13. decembra. Prvi koncert održaću 17. novembra u Pertu, 23. novembra pevaću u Brizbejnu, a 26. novembra u Melburnu. Novu 2012. godinu dočekaću radno u Sidneju, a onda 6. januara pevam u Adelajdu.

 

Nemojte da me držite za reč u vezi s datumima, izmene su uvek moguće i to će biti objavljeno na vreme. Verovatno je da ću pevati u još nekim gradovima koje nisam pomenula jer trenutno nisu na spisku. O tome će da odluče organizatori turneje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.12.2011. 13:27
siparica sa 55:-))))
Četvrtak 08.12.2011. 12:50
Tako i izgledas...
Četvrtak 08.12.2011. 14:32
Мени је Весна чак и 80' их кад је била на врхунцу своје каријере била згодна жена ( добра риба и на ту фору ) али никад лепа у лицу а то су ипак два различита појма . Сада има некакво воштано лице без икакве природности а и глас јој је скроз пропао . Нови албум јој је нажалост страшно лош и не знам да ли то ико уопште и слуша .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online