Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 05.09.2011.
15:20
V. Tasić - Vesti A

Karleuša sebi svašta dozvoljava

Radiša Urošević trudi se da zbog bavljenja politikom ne zapostavi pevačku karijeru. Za sad mu, kako kaže, dobro ide, ali zbog silnih obaveza ne zna gde će pre. Sa prijateljem Draganom Markovićem Palmom, predsednikom Jedinstvene Srbije, čiji je Radiša aktivan član, obilazi Šumadiju uzduž i popreko.

Ne ogovaraju me pevači: Radiša Urošević

- Nedavno sam pevao na otvaranju Doma kulture u selu Donji Račnik. Punih 30 godina taj dom je bio s katancem na vratima, zapušten i oronuo, sve dok nije obnovljen.

Pre tačno tri decenije u njemu smo pevali Vesna Zmijanac i ja. Pošto smo otpevali svoje te večeri, stavljen je ključ u bravu.

Ispada da sam pevao na zatvaranju, a tri decenije kasnije na otvaranju - priča Radiša Urošević.


Hoćete li svojim političkim aktivnostima obezbediti više posla za kolege pevače?
- Naravno, svi radimo za isti narod. Po Srbiji je obnovljeno mnogo domova kulture iz kojih se ponovo ori pesma, kao nekad. Za poslednjih nekoliko meseci, bar tridesetak pevača je prošlo kroz njih - narodnjaka, zabavnjaka, glumaca i svi su isplaćeni i zadovoljni. U ovoj nestašici posla, to je velika stvar.
 

Imate li problema na nastupima zbog vaših političkih stavova?
- Ne, i ne moram, kao mnogi, da dežuram kraj telefona i molim boga da me se neko seti. Posle ostavke koju sam dao na mesto u Upravnom odboru Telekoma, i dalje dobijam podršku sa svih strana. I političku, muzičku, ljudsku... Tim činom pridobio sam simpatije i onih koji nisu bili uz mene. Na nastupima se to i te kako vidi. Jedino mi nekad poneko kaže da Palmi i meni nije mesto sa SPS-om.
 

Vreme za sabiranje


Šta je se dogodilo sa vašim koncertom u Kragujevcu ili Beogradu, kojim je trebalo da obeležite četiri decenije karijere?
- Odavno je trebalo da ga napravim, ali... Oko tog koncerta trebalo je da mi pomogne Velimir Nikšić Nikša. Planirao sam da napravim pravi koncert sa srpskom, šumadijskom pesmom, ali Nikšino samoubistvo je sve prekinulo. Treba mi još vremena da se saberem - kaže Radiša.

Kako komentarišete najave Jelene Karleuše da se ozbiljnije posveti politici i postane poslanik?
- U Srbiji je sve moguće! Karleuša je veoma inteligentna i dobro zna šta radi. Što se tiče njenog pevanja, ne mogu da je ubrojim među kolege. Ona sebi svašta dozvoljava, pa i da sa vrlo obrazovanim i elokventnim ljudima razgovara s visine i gleda da ih "spusti". Neki joj gledaju kroz prste, jer ima podršku u nekim političkim strukturama koje podržavaju, da tako kažem - nastranu varijantu.
 

Karleuša je najavila da će biti i prva žena predsednik Srbije...
- Lepo kaže naš narod - što je babi milo, to joj se i snilo!
 

Koliko se stav pevača promenio prema vama od kada važite za moćnog i uticajnog čoveka?
- Ne vidim da se išta promenilo, čak me mnogi podržavaju - Ana Bekuta, Era Ojdanić, Vera Matović, Marinko Rokvić... Nisam čuo da me iko ogovara ili priča nešto loše iza leđa.

Ne smem na ulicu


Priča se po Kragujevcu da ne smete da izađete na ulicu, zašto?
- Nije da ne smem, ali lepo me je strah da izađem na ulicu! Pre nego što izađem među narod uvek prvo usitnim pare. Da mogu što više da delim! Svaki čas mi neko nešto traži - pare, usluge, svašta...

 

Ali, moram dobro da pazim šta radim, kome šta pričam i koga sa kim upoznajem. Da se ne nađem iz čista mira u nekoj aferi, kao što sam se našao u aferi Indeks jer sam ženu koju nisam ni poznavao upoznao sa mojim prijateljem profesorom.

Ponedeljak 05.09.2011. 15:29
Мислим да греши када каже да је Карлеуша интелигентна.
Ponedeljak 05.09.2011. 19:29
e moj Radisa..predsednik tvoje stranke jos ne zna da je Betoven umro pre nego se on rodio.Sto ti trebade pod stare dane da se brukas sa ovim buzdovanima.Pamtice Raja i neke gore od tebe..npr Miroslava Ilica..bagerdziju i njegovog zeta Suntanovca kako su pljackali i drpali Srbiju kad je najmanje imala..Seme vam se zatrlo, neokomunjare janjicarske..Urlajte i zavijajte te vase tugaljke za pustim turskim tamo negde na bosforu i vasim gazdama u istanbulu a Srbi treba da vas na bandere okace
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online