Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 17.05.2011.
12:25
Alo A

Maja: Sude mi jer sam Srpkinja

Pevačica Maja Nikolić juče je saslušana u Palati pravde u procesu koji je tužilaštvo pokrenulo protiv nje i Miloša Bojanića zbog vređanja Jevrejskog naroda u rijalitiju "Dvor". Maja se po svim tačkama optužnice izjasnila kao nevina.

Maja upitala sud zašto se samo ona krivično goni

Posle saslušanja, Nikolićeva je u prisustvu advokata rekla novinarima da je tužilaštvu postavila pitanje zbog čega i lider LDP-a Čedomir Jovanović nije optužen zbog nazivanja afričkog naroda kanibalima.


"Tužilaštvu sam postavila nekoliko pitanja, jedno od njih bilo je i zbog čega nije reagovalo protiv Čedomira Jovanovića kada je više stotina miliona stanovnika Afrike nazvao kanibalima? Zašto njega nisu tužili?",otkrila je Nikolićeva pitanje koje je postavila tužilaštvu, a zapitala se i zašto tužbu nije dobio ni Ivan Fece Firči.


"Zanima me, takođe, zašto nije podignuta tužba protiv Firčija kada je rekao da će svu srpsku decu da nabije na svoj masni, mađarski ku*ac? Rekao je i da ceo Novi Sad smrdi zbog Bosanaca, pa zašto ga niko nije tužio tada ili kada je odbio da nosi srpsku narodnu nošnju? Sudi se Srbima za bilo šta jer smo mi stoka, a bilo kom ko pljuje po nama, njega bi trebalo da veličamo. Svaki normalan Srbin razmišlja isto kao i ja", istakla je Nikolićeva posle saslušanja u Palati pravde, u kojoj se, prema rečima njenog advokata, pred istražnim sudijom Rašom Jankovićem izjasnila kao nedužna.


"Maja je izjavila da apsolutno nije tačan kontekst u koji je smeštena rečenice koju je ona izgovorila. Takođe, rekla je da nikada nije rekla da mrzi bilo koga, pa ni Jevreje, već samo neke pripadnike ovog naroda. Izjavila je da ne voli Madlen Olbrajt i Bernara Kušnera, kao i da niko ne može da je natera da voli te osobe", izjavio je Majin zastupnik Goran Petronijević, koji ističe da je glavni svedok u ovom procesu, Mika Kostić, navodila optužene da razgovaraju o jevrejskom narodu u negativnom kontekstu.


"Svedok Mika Kostić je nametala temu, tako da je Maja u nekom trenutku pomislila da je to zadatak produkcije. Mika je čak pred Milošem i Majom pokušala da se javno predstavi kao Jevrejka", istakao je Majin advokat dok je pevačica najavila novi obrt događaja i tužbu protiv koleginice Mike Kostić.


"Mika Kostić će dobiti tužbu za lažno svedočenje. To sam odlučila u dogovoru sa svojim advokatom. Devojka je manipulator, izjavila je da sam ja rekla kako je Hitler bio u prvu što je spaljivao Jevreje. Nikada u životu nisam spomenula Hitlera i ona će dobiti tužbu, jer sve je ovo i napravila da bi se pisalo o njoj i da bi došla do naslovnih strana", izjavila je Maja Nikolić, a Miku Kostić označila i kao osobu koja će joj nadomestiti sve gubitke koje je pretrpela tokom ovog procesa.


"Pitala sam tužilaštvo i ko će meni nadoknaditi i za duševnu bol, kao i za ponižavanja po novinama? Ko će da mi nadoknadi to što sam bespravno izbačena iz rijalitija. Ko će da plati to što moj sin Novak nije išao sedam dana u školu i što je dobio temperaturu kada je u dnevniku čuo da njegovoj majci preti od šest meseci do tri godine zatvora? Neko će to morati plati, a sada znam da je to Mika, koja će ceo honorar iz 'Dvora' morati da mi isplati", kaže Nikolićeva.

Mika: Maja je gladna medijske pažnje!


Najavljenu tužbu od strane Nikolićeve prokomentarisala je i Mika Kostić, inače, glavni svedok u slučaju koji tužilaštvo vodi protiv Maje.
"Pa neka me tuži, postoji mnogo svedoka u ovom slučaju, a tu je i snimak, na kraju krajeva", tvrdi Mika i ističe da je Majinu izjavu o Hitleru želela da sakrije od javnosti.

 

"Ja nisam znala da mediji znaju za Majinu izjavu da je Hitler bio u pravu. Zaista nisam želela da to izađe u javnost, ali vidim da se sama pobrinula jer je gladna medijske pažnje", tvrdi Kostićeva i demantuje tvrdnju Majinog advokata da se predstavljala kao Jevrejka.


"Nije istina da sam se predstavljala kao Jevrejka. Rekla sam da u mojoj porodici ima mnogo ljudi različitih nacionalnosti, među kojima i jevrejske. To ne znači da imam jevrejske krvi", objasnila je mlada pevačica, koja se nasmejala Majinoj tvrdnji da će joj ona honorarom iz "Dvora" nadoknaditi sve troškove sudskog procesa.
"Haha, pa dobro. Neću više davati nikakve izjave povodom ovog slučaja, sve što imam reći ću na sudu", istakla je Kostićeva.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.05.2011. 12:32
Majo Srpkinjo! Svaka ti cast. Onaj Indijanac Firci je vise puta psovao drzavu Srbiju i srpsku decu pa se niko nije ni usudio da mu jednu rec kaze zbog toga. Izgleda da u Srbiji svako ima veca prava od Srba.
Utorak 17.05.2011. 16:06
srbi da bi zastitili svoje interese se moraju udruziti.
Utorak 17.05.2011. 17:29
Мика је таква ментача да јој нема равне. Није битно дал` је јеврејка, када не зна да пева, сетите се њеног извођења Химне Србије на дочеку тенисера, таква бламажа није забележена у преносима уживо на ТВу, очигледно је гурају јеше, а она јадница нема квалитет.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online