Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.07.2018.
20:10
M. Stanković - Vesti A

U otadžbinu po nove reči

Završna svečanost na kraju školske godine u Srpskoj dopunskoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Hamburgu organizovana je kao celodnevno druženje đaka i roditelja sa profesorkom Draganom Rašuo, Školskim odborom i gostima.

M. Stanković
I škola i folklor: Mnogi učesnici su članovi SKUD-a Mladost

Priredbu, zamišljenu kao javni čas vodio je "učitelj" Luka Ivanović. Počelo je himnom "Bože pravde" uz pratnju na violini Anastasije Đokić učenice 8. razreda. Ređale su se recitacije posvećene Kosovskom boju i srpskom narodu, a naročito lepo su recitovali Mihajlo Popović i Lazar Tasić.

Sava Pajović je recitovao pesmu o J. J. Zmaju koju je napisao njegov pradeda. Uspešno su glumili Milica Martinović i Maksim Marinković. Sestre Drobnjak, Milana i Jelena, su pevale, a Katarina Zbiljić je sve oduševila pesmom "Oro".

Buket za Ljiljanu

Dr Ljiljana Menkof, dugogodišnja predsednica i potpredsednica Školskog odbora, na svečanosti se oprostila od svih. U znak zahvalnosti uručen joj je buket cveća. Na opštu radost ona će nastaviti saradnju sa školom, jer želi da svojim iskustvom doprinese radu.

Grupa đaka je pod rukovodstvom Maje Šon otpevala pesmu "Srbijo majko".

Profesorka Rašuo podelila je đačke knjižice i prigodne knjige prema uzrastu učenika.

Školski odbor je dodelio Vidovdanske zahvalnice: Vasiliju Laliću, Lidiji Ivanović, konzulu, Nataši Rašević, generalnom konzulu Generalnog konzulata u Hamburgu, Đurđici Stojanović, Miloradu Pajoviću, Branki Nikolić i Siniši Vujasinoviću, hamburškom parohu. Lidija Ivanović, konzul Generalnog konzulata u Hamburgu, čestitala je svima uspešan kraj školske godine i poželela srećan raspust s nadom da će se sa njega vratiti sa mnogo novih reči koje će naučiti u otadžbini.

Posle svečanosti zaorila se graja u dvorištu ispred hrama. Đaci su nosili majice sa logom škole u bojama naše trobojke i veselo se kretali do dvorca koji je za njihovu zabavu naduvan i drugih objekata interesantnih za razne akrobacije i nadmetanja.

Maturanti položili ispit

Mali maturanti su "polagali" završni ispit pred svima odgovarajući na pitanja iz srpskog jezika i književnosti, geografije i naše kulture. Pitanja je postavljao Vasilije Lalić, predsednik Školskog odbora koji je bio veoma zadovoljan svim odgovorima.
Osmi razred su završili: Katarina Zbiljić, Teodora Pešić, Anastasija Đokić, Maria Prokić, Krista Menkof, Kristijan Šon, Igor Čabrić i Aleksej Kusmuk. Pored svedočanstva svi su dobili tablete na poklon od škole, kao i osmaci prethodne generacije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online