Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.02.2018.
00:44
N. M. - Vesti A

Slavlje u Rastkovu čast

Učenici dopunske škole na srpskom jeziku iz Gepingena su u nedelju, 28. januara u čast prvog srpskog učitelja Svetog Save pripremili program u crkvi, a potom i u klubu "Sveti Sava". Učenici su recitovali najlepše stihove i pesme posvećene prvom srpskom učitelju i prosvetitelju, istakla je nastavnica Nataša Milenković.

N. Milenković
Uspešan nastup dece iz Rojtingena

Brojna publika je uživala u programu učenika koji su istakli da će ići putem slave našeg učitelja Svetog Save. Nadahnuti svetosavljem svojim nastupom su izazvali divne reakcije publike.

Program su vodile učenice: Milena i Natali Veljković, Sara Moconja i Sara Milenković. Pesmom "Sveti Sava" prisutne je pozdravila Tijana Aresenić. O prvom srpskom učitelju govorile su Jelena i Jovana Ivetić. Damjan Ber je recitovao pesmu "Želja Svetog Save".

Na priredbi su recitovali i Kristina i Tamara Šteger, Kristina Bogićević, Mihajlo Babić, Miloš i Milan Kerić, Vanesa i Analena Miler, Aleksandar Moconja, Mirko Palačković. Nakon programa učenici su bili nagrađeni i darivani paketićima u crkvi koji su obezbedili Generalni konzulat i Pravoslavna crkva iz Štutgarta, a potom i u klubu od strane kluba "Sveti Sava".

Ponos srpskog naroda

- Veoma sam ponosna na nastup mojih učenika koji su zablistali. Kao i do sada i ovog puta su pokazali da su oni ponos srpskog naroda, čuvari srpskog jezika i identiteta - istakla je nastavnica Nataša.

- Ponosna sam na uspeh svojih učenika koji su i ovog puta pokazali da su vole i neguju srpski jezik i svoju dragu otadžbinu Srbiju - istakla je nastavnica Nataša Milenković.

I učenici Dopunske škole na srpskom jeziku iz Rojtlingena su 28. januara pripremili program u čast prvog srpskog učitelja. Učenici su zadivili roditelje i publiku svojim recitovanjem i kazivanjem najlepših stihova o Svetom Savi. Veoma sam zadovoljna nastupom učenika, istakla je nastavnica Nataša Milenković. Roditelji su ponosni na svoje najmlađe.

N. Milenković
U Gepingenu: Kazivali najlepše stihove o prvom srpskom učitelju

Prvi srpski učitelj je naslov pesme kojom su se predstavile Mila i Ana Tripković. Program je vodila Sara Milenković, a Benjamin Duraković je istakao da se dobro dobrim uvek vraća. O Rastkovom detinjstvu, roditelji su čuli od Nevena Ćetojevića, Teodore Kremenović, Matije Kruškonjić, Katarine i Anđeline Kerk. Iako je nedavno naučila da čita i piše i Angelina Stevanović je istakla da zna ko je Sveti Sava. Molitvu svetitelju Savi kazivali su Pavle Angelovski, Anđelina i Aleksandra Lazarević. Andrijana Stojčev je recitovala pesmu Srpkinjica, a Milan Lazarević je recitovao Uspavanku za srpsku decu. Jelena Lazarević je čestitala slavu učenicima i ostaloj deci u publici. Zavet srpskom učitelju je dao i jedan od najmlađih učenika Đorđe Kruškonjić. Srpsku slavu je dragim gostima čestitala i Jovana Vujić, a pred publikom su se predstavili i Vanja Radović, Dajana i Dragana Kovačević, Luka Duraković, Kristina Pančić i Dragan Marčetić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online