Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.05.2019.
18:15
M. Topalović - Vesti A

Ćazim podseća na Ljajića

Abdula Numanović je ozbiljan građevinac. Ima ga po čitavoj Austriji, a i van nje. Supruga Samiha mu pomaže u firmi, ali pre svega brigom o deci - ćerkama Adisi i Alisi i ljubimcu, sinu Ćazimu koji je rođen 2006.

M. Topalović
Predah za užinu: Deca su imala obezbeđen obrok

- Dugo sam ga čekao i dočekao - kaže Abdula dok prati zbivanja na utakmici koju igra njegov naslednik.

Nije od onih roditelja koji dobacuju i savetuju. Možda zato što je u mladosti bio sportista. Rođen je i odrastao u Skoplju iako su njegovi poreklom s Peštera gde ima nekoliko objekata, kako kaže, "u raju na zemlji".
- Tata je bio građevinac u nekada poznatoj firmi Rad. Posle zemljotresa u Skoplju obreo se u Makedoniji gde su se svi sjatili kako bi pomogli obnavljanje razrušenog grada. Tako se desilo da na svet dođem u glavnom gradu, sada Severne Makedonije - naglašava Abdula koji je prvi iz porodice otišao u inostranstvo.

- U Beč sam došao sa 17 godina. Kasnije sam stvorio firmu u kojoj je 80 odsto radnika s prostora bivše Jugoslavije. Nedavno sam u Beču kupio kuću koju planiram da kompletno renoviram.

Vraćamo se fudbalu. Ćazim je, bar po pokretima, istančane tehnike.
- Dobro barata loptom, osnažiće godinama i mislim da ima lepu perspektivu u Viner sport klubu jer poseduje viziju u igri. Bar laički mogu da zaključim - analizira naslednika Abdula.

Ističe da je pre svega važno da se bavi sportom i druži.
- Najbolji drug i saigrač mu je Milan, sin slavnog Vladimira Jugovića, koji živi u Beču. Nerazdvojan je i sa Jovanom i Petrom Živkovićem. Često spavaju jedni kod drugih, tu je još dece i verujem da je svima želja da jednog dana zaigraju za reprezentaciju.

Ćazim podseća na zemljaka Ljajića, ali mu je idol Ronaldo.
- Idem u fudbalsku gimnaziju koja ima 20 učenika i odličan sam đak - kaže dečak koga od milja zovu Ćaki i napominje: - Sa nama su u razredu i devojčice koje treniraju fudbal.

Škola koju Ćazim spominje u stvari je poznata Gimnazija Polga kroz koju su prošle velike zvezde poput Alabe i našeg Arnautovića.

Na pitanje šta najviše voli, Ćazim spremno odgovara:
- Kada sam u Srbiji! I tamo imam mnogo drugova i rodbine. Ne plašim se kad sam odvojen od roditelja. Već sam na to navikao.

Veliki Nemanja Vidić

Veliki prijatelj porodice Numanović je Nedeljko Dimitrijević, otac preminulog bivšeg fudbalera Crvene zvezde Vlade Dimitrijevića.

- Sve je počelo tako što je Ćazim bio kod njega u školi fudbala u Raškoj. Tako smo se upoznali i postali nerazdvojni porodični prijatelji - priseća se Abdula

Tragedija koja se dogodila 1. oktobra 2001. godine, kada je Vlada preminuo na treningu, u neku ruku je poučna.
- Vlada i Nemanja Vidić su bili najbolji drugovi, zajedno su postali članovi Crvene zvezde, a onda se sve srušilo. Svi znaju za materijalnu pomoć koju je Vidić uputio Vladinim roditeljima, ali nešto drugo je značajnije. Nikada nije bio u Srbiji, a da nije posetio Dimitrijeviće, a da ne govorim o stalnom kontaktu. Uvek je topla ljudska reč u prvom planu i zato je Vidić veličina kao fudbaler, a još više kao čovek - ističe Abdula.

Porodična tradicija

Abdula nije jedini nastavio očevim stopama. U građevini je i brat Emin.
- Završio je univerzitet u Americi, a diplomirao u Beču. Stacioniran je u Kelnu, ali najviše vremena provodi u Hamburgu. Imam i sestru Hatu, udatu u Kelnu - upoznaje nas Abdula sa porodicom.

Savetodavac iz Istre

Abdula je konstantno na putu i na gradilištima. Ima bezbroj dogodovština. Izdvajamo dve.
- Gradim na Krku dve vile sa bazenima i nešto sam se sporečkao sa lokalnim vlastima, a onda se umeša i smiruje me glavni arhitekta. Teši me i kaže u stilu "takvi su oni", pa mi tek tada otkrije da je iz Istre, ali poreklom Srbin!
U svakom biznisu ima i pogrešnih proračuna.
- Kupim stan u Budvi i kad su navalili Rusi premišljao sam se da li da ga prodam za 300.000 evra. Odustanem u tom momentu, sada ne vredi ni 100.000! Ne žalim, imam mnogo rodbine i uvek je neko u Crnoj Gori u sezoni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online