Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.01.2019.
19:17
Z. Mirković - Vesti A

Knjige u slavu života

U susret Savindanu, odbor Prosvjete u Austriji organizovao je prvi put u Beču Svetosavske književne susrete, koji su održani u hramovima SPC, a gosti su bili književnici Đorđe Sibinović iz Beograda i Sandra Svirčev iz Subotice.

Z. Mirković
Promocija romana "Nizvodno"
Z. MirkovićU hramu Vaskrsenja Hristovog promovisana je knjiga "Feniks - Virutozni let", Sandre Svirčev koja se, iako je osoba sa posebnim potrebama, publici predstavila ne samo kao talentovana autorka već i hrabra mlada žena koja se godinama uspešno bori sa zdravstvenim teškoćama.

- Pišem srcem, jer znam da tako čovek jedino i može da sagleda istinu. Iskrena emocija me vodi u svemu, prepoznaje i pronalazi put do onoga što je istinski čisto. Ambiciju za pisanje podstiče neopisiva želja da ono što osećam prenesem čitaocima da bi shvatili i cenili ono što je najdragocenije, a to je sam život - rekla je Sandra Svirčev, koju je publika pozdravila sa mnogo emocija.

Z. Mirković
Svi uz Sandru Svirčev

U Sabornoj crkvi Svetog Save promovisan je roman "Nizvodno" Đorđa D. Sibinovića, a osim autora učestvovali su Petar Arbutina, književnik i kritičar, Nebojša Rodić, ambasador Srbije u Austriji i Srđan Mijalković, predsednik bečkog odbora Prosvjete. Publiku i učesnike pozdravio je i domaćin večeri, otac Filip Milunović, starešina crkve.

- Uživao sam čitajući knjigu. Uradio sam to dva puta. Knjiga o kojoj večeras govorimo je "opasna" jer brutalno priča o životu i nestanku onih koji državu čine - rekao je ambasador Rodić.
Petar Arbutina je je naveo da ovo delo tematski može stati uporedo sa "Korenima" Dobrice Đosića ili "Prokletom avlijom" Ive Andrića. Sibinović je u razgovoru sa publikom govorio i o životnim iskustvima pravnika, uspešnog advokata i beležnika, koja su uticala i na njegov književni rad.

Cveće za Vuka

U okviru Svetosavskih književnih susreta, delegacija Prosvjete obišla je, kao i ranijih godina, bistu Vuka Karadžića u Ulici Razumovski, očistila i uredila prostor oko spomenika i položila bukete cveća i vence na spomenik.

- Primetili smo da Vukov spomenik godinama niko ne održava, pokušavamo da ga češće obilazimo i uredimo prostor oko njega, a i deca Prosvjetine škole srpskog jezika redovno dolaze ovde na svoje izlete. Nadamo se da će i drugi naši građani obratiti više pažnje i češće posećivati spomenik velikanu - rekao je Mijalković.


 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online