Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.03.2010.
20:18
Vestionline A

Male tajne velikih majstora ženskog orgazma

Vrlo malo znamo o tome kako ženu dovesti do orgazma, a ono što znamo može se sažeti u samo jednu rečenicu: žena je sama sebi najbolji majstor...

Čovek bi pomislio da je ženski orgazam nešto sasvim marginalno. Google na pitanje o ženskom orgazmu nudi oko dva miliona linkova. To je sramotno malo u odnosu na, recimo, o pitanjima o ženskim noktima (12 miliona linkova), ženskoj kosi (39 miliona linkova), ili ženskim ušima (10 miliona). Pazite, ljudima se više nudi i ljude pet puta više zanimaju ženske uši nego ženski orgazam...

Ako napustimo popularne medije i upustimo se u pretraživanje naučnih izvora, suočićemo se sa još mnogo više poražavajućom istinom. Sve vrvi spekulacijama o ovim ili onim funkcijama orgazma kod žena; socijalnim, evolucijskim, hormonalnim, emocionalnim, i tako dalje i tako dalje.

Međutim, i najnoviji udžbenici i radovi navode samo dve kultne i relevantne studije koje odgovaraju na najvažnije pitanje: kako dovesti ženu do orgazma. Obe studije potiču iz 1970-ih. Nije slučajno. Bile su to godine seksualne revolucije i razmahivanja feminističkog pokreta.

Obe studije su došle do, otprilike, istih rezultata. Čak 95 odsto žena redovno dolazi do orgazma masturbacijom. Koliko pritom ima stimulacije vagine, a koliko klitorisa, nije poznato.

Međutim, kada su sa partnerom, 63 odsto žena do vrhunca dolazi stimulacijom klitorisa, bilo oralno, bilo ručno.

U kombinaciji penetracije i klitoracije, do orgazma dolazi 35 odsto žena. Samo 20 odsto žena do orgazma stiže vaginalno penetracijom, ali čak 25 odsto žena ne može nikada da postigne vrhunac na taj način.

Ako se na trenutak zabavimo i prilagodimo procente pojedinačnom slučaju, prema onome što znamo, žene bi trebalo usrećivati na sledeća dva načina:

Neka igra traje, recimo, 30 minuta, prvi bi i jednostavniji način bio da 28 minuta ostavimo damu da se sama "obradi", a onda momci ulete i izlete u dva minuta. Čujemo od dama da je nekima i dva minuta previše, ali bi to i njima moglo biti dosadno.

Drugi je način da, umesto učestalog dvoboja, uvedemo bar petoboj. Malo ručno, malo oralno, malo ručno, malo penetracija, malo oralno, ili bilo koji niz u kojem je penetracija samo jedan element. Neka čitav petoboj traje, recimo, 30 minuta. U tom bi slučaju oralno i ručno stimulisanje moralo trajati 19 minuta, a kombinacija igranja s klitorisom i vaginom ostalih 11 minuta.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online