Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.08.2013.
08:00
cosmopolitan.rs A

Orgazmi koje žene mogu da dožive (2.deo)

Svi smo čuli za klitorisni i vaginalni orgazam, ali da li znate za psihološki, spojeni ili U tačka orgazam? Seksolozi tvrde da je svaki orgazam različit, baš kao što je i svaka žena drugačija. Generalno, postoji bar deset vrsti orgazama koje svaka žena, sa pravim partnerom i iskustvom, može da doživi. Juče smo vam predstavili četiri. Nadamo se da ste u međuvremenu "vežbali" i da ste spremni za još.

Bilo da zamišljate ili radite... vrhunac je moguć
 

5. Analni orgazam

Po broju nervnih završetaka, odnosno po stepenu osetljivosti, anus se nalazi na drugom mestu u telu. Osim toga, direktno je povezan sa dugim mišićem karličnog poda i kada se kontrahuje tokom orgazma to može da se oseti u vagini i uretri.

Kako da ga osetite?...

Neka vaš partner lagano masira meki deo oko anusa, postepeno povećavajući pritisak. Ukoliko partner nije raspoložen za igru prstima, a ipak želite analni seks, upotrebite lubrikant i doživećete dubok, intenzivan orgazam.

6. Produženi orgazam

U pitanju je dubok, intenzivan, klitorisni orgazam, koji može da traje neograničeno vreme. Poenta produženog snažnog orgazma jeste u tome da se približite seksualnom vrhuncu, ali da se povučete baš nadomak vrhunca. U ovoj seksualnoj igri akcenat je na stimulaciji, odlaganju završnice i izmeni ritma i pokreta u poslednjoj sekundi.

Kako da ga osetite?...

Da biste doživeli ovu vrstu orgazma, morate da budete veoma opušteni. Zato, započnite seksualnu igru dubokim disanjem iz donjeg dela stomaka. Posle toda, izbor tehnike je samo na vama. Vaš partner može da vam pruži oralni seks ili da prstima stimuliše klitoris... Bitno je samo da voljno odložite orgazam. Istog trenutka kada osetite da se približava vrhunac, recite partneru da promeni pokrete.

7. Psihološki orgazam

Pojedine žene mogu da dožive orgazam bez ikakvog fizičkog dodira. Psihološki orgazam (ili orgazam fantazija) prvi put je dokumentovan 1992. godine, kada je dokazano da se psihološka reakcija na orgazam indukovan fantazijom ne razlikuje od one koja nastaje kao rezultat fizičke stimulacije.

Kako da ga osetite?...

Pojedine žene vole da čitaju seksi literaturu zbog postizanja raspoloženja za seks, dok druge vole da se prisećaju svojih seksualnih iskustava. Pokušajte da se prisetite što je više moguće detalja vašeg poslednjeg seksulanog iskustva. Ili, kreirajte sopstvenu fantaziju, sa likovima i detaljima po vašem ukusu. Niko, a pre svega vaš partner, ne mora da zna ništa o tome. Uostalom, zato se to i zove fantazija.

Prvi deo: Orgazmi koje žene mogu da dožive (1.deo)

Nastavak pročitajte sutra - Orgazmi koje žene mogu da dožive (3.deo)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online