Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.05.2011.
08:00
T. Božović - Vesti A

Preživeti njegovu majku

Psiholozi tvrde da je osnov problema koji skora svaka žena ima sa muževljevom majkom njena prikrivena ljubomora i želja da bude i dalje najobožavanija žena u njegovom životu. Iako su sukobi između svekrve i snaje česti, treba reći da postoje porodice u kojima je ovaj odnos skladan. Izdvajamo pet tipova žena, a vi zaključite koji opis odgovara baš vašoj "sve-krivi".



Ona je saveznica, opčinjena je vama jer misli da je dobila novu prijateljicu. Međutim, posle određenog vremena poželeće da preko vas promeni sina. "Reci mu neka obuče nešto lepo, tebe će poslušati" ili "Da li ti se čini da on pije previše" - samo su neke od rečenica koje će izreći i pokušati da vam se umeša u život. Kritike koje su na mestu treba da uvažite, ali problemi nastaju ako počne da vas opterećuje. Najbolje sredstvo je iskrenost. Objasnite svekrvi da niste spremni da učestvujete u njenim manipulacijama. Ukoliko vaš partner i ima neke mane, on mora želeti sam da ih promeni. Vi treba da mu pomognete, a ne da sklapate pakt s njegovom majkom njemu iza leđa.


Sveznalice su i u svakodnevici dosadne, a kamoli još u obliku svekrve. Ona zna da ispeče najsočnije meso, ona zna gde je odeća najjeftinija, ona zna kada je najbolje otići na letovanje, ona zna kako se vaspitavaju deca... Zar vam se nije već smučilo od toga "ona zna"? Pa neka zna! Dosadna žena koja ne krije da je u svemu kompetentnija od vas jer ono što je 20 i više godina odgovaralo njenom sinu ne može se promeniti preko noći. Ako se upustite u borbu, produbićete konflikt. U ovakvoj situaciji najbolje je da reagujete trezveno. Recite joj: "Tako sočnu piletinu jela sam samo kod vas, ali bih ipak volela da probam ovaj novi recept." Međutim, ukoliko počne previše da zadire u intimu, moraćete da budete direktniji: "Shvatam šta ste hteli, ali mi smo odlučili da uradimo drugačije."
Kad vas poseti, razgovara samo sa svojim sinom i povremeno vam uputi nekoliko stereotipnih rečenica. Njena distanca uznemirava i vređa. Napravite prvi korak koji će razbiti napetu atmosferu - pozovite je, posetite je, kupite joj neku sitnicu. Napokon, vi volite istog muškarca, pa je sasvim prirodno da se zbližite.


Ukoliko i posle toga ostane hladna, onda pomoći nema. Moraćete da je prihvatite. Ipak, najvažnije od svega jeste da partneru ne prebacujete kako je njegova majka nemoguća jer će to škoditi vašoj vezi. Svaki čovek je osetljiv na komentare o porodici, naročito o majci.


Znate one zle maćehe iz bajki, koje su toliko pakosne da im zlo izvire iz svih pora?! A ova vaša je baš pakosna vrsta privržene majke. Ona se trudi da mu dokaže kako vi sve radite pogrešno. Sve to radi jer se plaši da će zauvek izgubiti sina. Ovo je klasičan scenario u porodicama u kojima živi nekoliko generacija. Tada snaja i svekrva već od samog početka započinju borbu oko vlasti jer je obema u interesu da se izbore za moć. Otvoreni razgovor se u ovakvom slučaju ne može izbeći. Vaš partner mora da bude na vašoj strani i to majci mora jasno da da do znanja. To je jedino rešenje.


Nova ljubav leči samoću


A što su dosadne one koji samo kukaju, izigravaju večitu jadnicu i zapostavljenu! Ona bi najradije svakodnevno dolazila da vam pegla, kuva i pomaže. Ukoliko je odbijete, naprasno će se razboleti ili će postati depresivna, pa će pokušati da svom miljeniku nametne osećaj krivice. To je veoma delikatan slučaj, naročito ako je razvedena ili udovica. Jedino rešenje je kompromis. Dozvolite joj da povremeno dolazi kod vas i pomaže vam, ali je i podstaknite da s prijateljicama ode na neki izlet, da sklopi nova poznanstva, a možda i novu ljubav jer ni u tim godinama nije loše iznova se zaljubiti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online