Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.11.2015.
02:30
24sata.rs A

Kako višak kilograma utiče na seksualni život

Od malena vas filmovi i TV serije uče da žena koja ne nosi konfekcijski broj 36 ne može ni da razmišlja o seksepilu, a kamoli da pokuša da bude seksi. Za muškarce, s druge strane, takvi standardi ne važe - ali momci imaju druge probleme s kojima se suočavaju u krevetu ako imaju višak kilograma. Bez obzira na to kog ste pola, višak kilograma može izuzetno negativno da utiče na vaš seksualni život.

GabiFresh.com
Debljina veći problem za žene nego za muškarce

Psihološki

Dok muškarcima poveliki stomak najčešće uopšte ne smeta i ne utiče na njihovo samopouzdanje kada je seks u pitanju, kod žena je ovo jedan od najvećih problema. Čak i kada nemaju veći višak kilograma, dame su često previše samosvesne po pitanju svog tela, a one koje zaista imaju obline često se suočavaju sa težim problemima sa samopouzdanjem.

- Žene se često zbog viška kilograma osećaju neprivlačno, misle da se ne dopadaju muškarcu i boje se šta će on misliti o njihovom telu. Međutim, to se često dešava i devojkama koje su jako mršave, ili koje jednostavno nisu zadovoljne onim što vide u ogledalu iz nekog razloga. Veliki uticaj na sve to imaju nerealno savršene žene koje nas gledaju sa naslovnih strana magazina - objašnjava psiholog Radmila Grujičić.

Nije retkost da žene nakon većeg dobijanja kilograma u dobroj meri izgube želju za seksom. Kod momaka se ovakvi problemi neuporedivo ređe javljaju.

Fizički

Višak kilograma utiče na sve fizičke aktivnosti, pa tako i na seks. Jendostavno je mnogo teže probati neke poze, a kod muškaraca koji imaju veći višak može da se desi da do seksa teško i da može da dođe - jer od stomaka polni organ ne može lepo da odradi posao.

Jedno istraživanje sa univerziteta "Djuk" pokazalo je da oko 30 odsto ljudi koji traže pomoć stručnjaka za mršavljenje, kao jedan od razloga navode probleme u seksu. Međutim, oni nisu uvek tako jednostavni - ponekad se ne radi jednostavno o tome što performans nije dovoljno dobar, već može da se javi i manjak želje za seksom ili problemi sa potencijom.

Potencija

Zdravstveni problemi poput visokog holesterola ili dijabetesa tipa 2, koji se češće javljaju kod gojaznih ljudi, mogu da uzrokuju probleme sa protokom krvi u predelu polnog orgna, tako što skupljaju male arterije u ovom delu tela. Bez odgovarajućeg protoka krvi, ne može da dođe ni do prave erekcije, a čovek koji ne može da doživi erekciju izuzetno brzo gubi želju za seksom.

Međutim, ni žene nisu ovde u potpunosti izostavljene. Problem sa cirkulacijom i kod njih može da izazove manjak seksualnog nagona, jer ne stiže odgovarajuća količina krvi u predeo klitorisa.

Hormoni

Hormonalni disbalans je najgora posledica gojaznosti, a seksualni život je samo jedna od stavki na koje utiče ovakav haos u organizmu. Gojaznost se najčešće povezuje sa manjkom testosterona kod muškaraca - zato što masne ćelije imaju tu divnu sposobnost da proizvode estrogen. A jasno vam je šta znači manjak testosterona - zar ne?

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online