Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 26.11.2014.
08:00
mondo.rs A

Ideja za bolji seks

Znamo da joga ima blagotvorno dejstvo na ljudsko telo i um. Međutim, da li ste probali golu jogu? Kažu da je super, naročito ako ste sramežljivi "u krevetu".

"Oslobađa" one sramežljive u krevetu

U Londonu postoji joga studio gde se joga praktikuje na malo drugačiji način - oni koji vežbaju moraju biti goli. Među njima ima i muškaraca i žena, a za sebe kažu da nisu egzibiocionisti, niti seksualni manijaci.

Njihova instruktorka se zove Anet, takođe je naga. Svi leže na čistim prostirkama, a peškire mogu da donesu i od kuće, ukoliko sumnjaju u higijenu. Vežbaju uz tihu indijsku muziku, lagano, bez razgovora. Uglavnom zatvorenih očiju, kako im preporučuje instruktorka, ali ne da ne bi gledali tuđu golotinju, već da bi se što bolje opustili.

"Mi smo toliko stidljivi, smatramo da je ljudsko telo nepristojno, čak ponižavajuće ukoliko ga pokažemo. Ovo je jedino mesto gde je golotinja prirodna stvar, ono što, zapravo, i jeste", kaže za "Hafington post", jedan od polaznika gole joge, Kolin (56).

"Dok vežbam, ja ne primećujem nikoga pored sebe. Sam sam sa sobom, okrenut sam ka unutra, ne ka spolja", objasnio je Stiven (59), svoje razloge za praktikovanje ove vrste joge.

Interesantno je da među polaznicima ima više sredovečnih osoba, nego sasvim mladih. Tina (41) to ovako objašnjava:

"Dok smo mladi imamo više predrasuda, bitnije nam je šta drugi misle. Što si stariji, to ti je udobnije u vlastitom telu, postaješ svestan sebe i više se ničega ne stidiš".

Osim što oslobađa telo i duh, gola joga pospešuje seksulani život, tako što pomaže osobama koje imaju problem da se skinu, pre svega jer ne vole svoje telo.

"Ovde ćete spontano, bez pritiska, prihvatiti sebe, osloboditi se strahova i frustracija u vezi sa svojim telom, a to može imati veliki značaj za vaš ljubavni i seksualni život.

Da li biste vi vežbali goli?

POVEZANE VESTI

Sreda 26.11.2014. 16:27
André Van Lysebeth i Selvarajan Yesudian su to po Evropi vrlo detaljno objasnili, tako da niko, ni kao pocetnik, ne mora ni od kog instruiran biti. odnosno ne mora biti u gradu u kom ima Yoga-klubova. Pogotovo ne mora u drustvu go vezbati;. Dobre su i siroke gace sa ne jakom gumom oko stomaka. Ako zene imaju velike sise je bolje imati majicu na sebi, kao i muskarcu imati uske gace, ako je mnogo kurat, jer i velike sise i velika kita smetaju u nekim Yoga-polozajima. I drugo - u drustvu se u jednoj prostoriji nakupi svakakvih mirisu u vecoj koncentraciji nego od jedinke. zato:nacin vezbanja, koji gornji text opisuje, jeste jedno "navlacenje" quasiintelektualaca. www.flyingjoymaker.com
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online