Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 06.03.2013.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Mojih 10 godina bez Voje (5): Nežno pismo iz Batajnice

Supruga haškog optuženika, lidera radikala, Jadranka Šešelj priznaje da teško izlazi na kraj sa svoja tri sina. Sa mužem razgovara jednom mesečno za stolom zatvorskog restorana, pred kamerama i mikrofonima, stalno priželjkujući da se zameni sa njim.

Faksimil pisma
 


- U Holandiju idem jednom mesečno na pet dana. Za to vreme decu čuva moja mama. Ona je popustljiva baka. Ponašaju se slobodnije kad nisam sa njima. Uvek sam bila "opasan komandant" porodice, za razliku od Voje koji je popustljiv - priznaje Jadranka Šešelj. U ruci joj pismo iz 2004. godine. Čita ga naglas:


"Dragi Vojo, pismo nas je sve i rastužilo i obradovalo, pogotovo decu. Naučili su napamet svoje delove, pre svih Vlada. Drago mi je da se ni malo ne menjaš. I humor ti je ostao isti. Stranka je prilično popularna, ali je ovo ipak tema broj jedan. Deca su dobro. Školarci su odlični i puno hvaljeni u svojim razredima. Aleksandar se baš izdvaja među decom. Počeo je da čita i neku ozbiljniju literaturu, istorijsku, pre svega. Mihailo je zadužen i dalje za ekonomiju i veronauku. Sve nas u kući obrazuje po tim pitanjima, počev od Nojeve barke pa nadalje. Pravi je prosvetitelj. Vladimiru je konačno dosadilo da bude van nauke, pa sve češće pita kad će u školu. Pristaje i da ide u obdanište, ali da promeni prvo postojeći vaspitački kadar u vrtiću i postavi nove ljude po sopstvenim kriterijumima. Pravi je demokrata. Slaže se da ide u predškolsko od septembra, ali ako će tamo nešto stvarno da se uči. Neće da gubi vreme. Pravi je i radikal.

Vojislav Šešelj

Nikola i Milica čekaju bebu i pokušavaju ovu postojeću da savladaju jer je to najnemirnije dete na svetu. Beba je debeljuca i slatka. Voli da bude kod mene, ali mu je skroz neobično što gunđam i što sam ljuta, stroga. On se samo ljuti, ali me i sluša. To za babarogu je već poznato.


I dalje imamo retke posetioce, uglavnom ove domaće, tetka Dragica i baba Vera. Jedna se sklanja od babe, druga od dede. Baba i Mara su nam bile pre neki dan. Dobro su. Baba stalno proverava da li sam na dijeti ili jedem redovno. Čuva me, a Mara samo komanduje. I dalje je svi zamišljamo u vojničkim pantalonama.


Deda Vule nam je dobro, sad hoda i bez štapa. Zove svaki dan, zabrinut je za nas i za tebe, naravno, ispriča se sa sobom, pa mu lakše. Zove pre dva dana i kaže: "Danče, kako si?" "Aleksandar je ovde, deda, mama spava". - "Idi, idi, spavaj, ja samo da čujem kako si."

Jadranka Šešelj

To je što se tiče baba i deda. Mene u stvari niko ne pita kako sam. Ja nikad gore, ali neću nikome da kažem. Vlada i ja sada istovremeno pišemo ovo pismo i on kaže: "Mama, ja ću tati svaki dan da pišem, ali kad mi budemo u zatvoru, neka piše i on nama."


Malo sam bila ljuta na kuma i Šumadinca, pa sam im to i rekla. Sada je sve u redu. Voda u ustima im služi samo za higijenu. Knjige su preuzete i već su stigle ovde. Šaljem ti sada nove, verujem da će brzo stići.


Volimo te, Jadranka."

Brzo sazreli

Jadranka Šešelj ističe kako su joj sinovi, silom prilika, pre vremena sazreli.
- Kada je Vojislav uhapšen, Vladimir je imao četiri i po godine i najteže je podneo njegov odlazak. Mesecima je ponavljao: "Tata nije u Hagu, nismo bili na aerodromu." Urezala mu se scena ispraćaja na avion, koja je zaista bila potresna. Jutro je bilo hladno i mračno. Probudili smo ga i odveli na aerodrom. To je za njega bila i ostala velika trauma.


Biću kao tata

Uticaj oca na decu veoma je snažan, uprkos višegodišnjoj razdvojenosti.
- Odmalena su rasli sa činjenicom da im je otac poznati političar koji je svakodnevno na televiziji. Obožavaju ga i ponosni su na njega. Na pitanje šta će biti kad porastu, sva trojica imaju isti odgovor: "Biću kao tata" - kaže ponosno Jadranka Šešelj.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.03.2013. 13:07
Srbija je ogrešila dušu i to joj nikada neće biti oprošteno prema Srbima koje je žrtvovala i isporučila zapadnoj inkviziciji.Proklet bio svaki onaj ko je izdao Srbiju a sad mjesto da pomaže tim ljudima kako i dolikuje ozbiljnoj državi Srbija žmiri na oba oka i ne čuje na oba uha.Sramota.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online