Promo
Crveni mesec

Nastavak snimanja serije Jugoslovenka na Hvaru je doveden u pitanje, nakon što je Roman Majetić, autor i producent, pretučen i pokraden u villi koja je bila iznajmljena za potrebe realizacije ovog projekta.

Majetić je i autor serije “Crveni mesec” koja je oborila sve rekorde gledanosti prikazivanje na Pink televiziji.

Prema pisanju portala Dalmatinski, Majetić je prijavio policiji Veljka Drinkovića, vlasnika vile u kojoj je odseo sa ekipom serije.

Majetić je, navodi se, u policijskoj prijavi naveo da ga je Drinković sa svojim batinašima fizički napao i da je tom prilikom pokraden.

Prema pisanju portala, Majetić je Drinkovića prijavio u petak, a policija je potvrdila da su dve osobe privedene u Policijsku stanicu Hvar i da je u toku kriminalističko istraživanje zbog, kako navode, protivpravne naplate.

Advokat Drinkovića nije hteo da komentariše ovaj slučaj, već da će to učiniti danas.

Prema informacijama dobijenim iz irme Roman Production d.o.o., čiji je vlasnik Majetić, portal piše da je Driinković upao nepozvan u vilu u kojoj je bila smeštena ekipa serije u pratnji dvojice unajmljenih batinaša.

Oni su, dodaje se, bez osnova i povoda fizički napali Majetića I brutalno su ga izudarali šakama, a nakon što je pao na zemlju, Drinković ga je udarao nogama.

Potom su, navodi portal, fizički nasrnuli i na scenografkinju serije.

Udarili su je pred njenim maloletnim detetom i protivzakonito i na silu izbacili ih iz kuće koja je uredno iznajmljena i plaćena do 5. avgusta.

Za iznajmljivanje je plaćeno 27.000 evra.

Portal dalje piše da su do dolaska policije Drinković i njegovi pomagači ukrali novčanik Romana Majetića sa svim dokumentima, 10.000 evra, nekoliko hiljada kuna, uništili su opremu vrednu nekoliko desetina hiljada evra.

Čak su, kažu, ispraznili i frižidere, rečeno je portalu u Majetićevoj firmi.

Razočaran je ulogom medija u sporu oko korišćenja vile koji traje već nekoliko sedmica otkako je Drinković shvatio da će se u objektu snimati serija.

“O čoveku od kojeg ste upravo vi mediji pravili žrtvu i bacali ljagu, ne samo na mene, nego na celi projekt pokrenut s ciljem pomoći hrvatskoj ekonomiji u ovim teškim trenucima, najbolje svedoči činjenica da su se članovi njegove porodice nakon svega slikali s ukradenim šampanjcima”, navodi portal.

Protiv napadača je podneta krivična prijava u skladu sa težinom i ozbiljnošću počinjenih krivičnih dela, a dalje postupanje je u rukama hrvatskih državnih organa.

– Zahvaljujemo državnim institucijama i lokalnim vlastima na pruženoj pomoći, ponajpre policiji na pruženoj profesionalnoj pomoći, kao i svim divnim ljudima na ostvrvu koji su nam pružili podršku – navodi Majetić.

Incident je doveo u pitanje dalje snimanje Jugoslovenke na Hvaru.

– Zbog navedenih događaja i brige za bezbednost glumaca i članova ekipe odlučili smo da veći deo ekipe već sutra vratimo u Beograd, a do tada ćemo doneti i konačnu odluku o tome hoćemo li definitivno prekinuti snimanje – kazao je Majetić.

Nekadašnjim kolegama novinarima sugerisao je da razmisle o vlastitoj odgovornosti za ovu situaciju i uopšte za potrebom stvaranja skandala po svaku cenu na način da se ugrozi ovaj hvale vredan projekat, preneo je portal Dalmatinski.

1 COMMENT

  1. “Југословенка” Тако је то кад културни радници почну да се баве политиком Балкана, где више нема Југославије, нико је неће и никада је неће ни бити. Није он једини који ја заслужио батине због “носталгије”. Интересантно је да и Усташе данас маштају о Југославији, до нове прилике да дођу до Земуна. Очекујемо да и Шиптари запевају: “Друже Тито ми ти се кунемо…”
    Јасно је свима да су културни радници Титове Југославије живели боље од свих а данас имају мало посла. Србима је доста “културе”. Гледај од чега се живи!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here