Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.07.2017.
19:35
B. Božin - Vesti A

Istraga zločina u bavarskom Vajsenbergu: Ubica devojke pobegao u Srbiju?

Posle ubistva Štefani S. (22), 19. juna u Vajsenbergu kod Lindaua, nemačka policija je izdala nalog za hapšenje Srbina Slobodana P. (34) koji je, kako pretpostavljaju istražitelji, posle zločina pobegao iz Nemačke. Osumnjičeni Slobodan i njegova partnerka stanovali su u stanu udaljenom samo nekoliko metara od prebivališta žrtve, a Slobodan je, inače, odrastao u Lindauu i odranije je poznat policiji.

pixabay.com
Policija za smrt Štefani S. tereti Slobodana P. za kojeg se veruje da je napustio Nemačku

žKada se Štefi u ponedeljak nije vratila sa pauze za ručak na radno mesto pomoćnice u advokatskoj kancelariji, kolege su pozvale njenog momka.

- On je posle tog poziva otišao do njihovog stana i u kupatilu, u tuš-kabini, našao mrtvu Štefani. Odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt devojke. Najpre se sumnjalo da je u pitanju samoubistvo, ali posle obdukcije je ustanovljeno da je u pitanju ubistvo. Osumnjičeni Slobodan P. i Štefani S. su se površno poznavali, iako su stanovali u istoj zgradi - rekao je Kristijan Ekel, portparol policije, ne navodeći koji još dokazi postoje protiv Srbina.

Najavili osvetu

Na Fejsbuku su se, posle zločina, pojavile poruke koje su ostavili članovi porodice ubijene devojke. "Draga rođako, naći ćemo tog kretena", "Ovo je poruka za počinioca: Moli se Bogu da ne budeš pronađen, zato što ja samo čekam da saznam tvoje ime! Platićeš zbog života naše Stefi", samo su neki od komentara koje su ostavili rođaci i prijatelji ubijene devojke.

Prema informacijama do kojih je došao "Bild", policija proverava izjavu svedoka koji je rekao da je Štefi za vreme pauze čula žestoku svađu u stanu Slobodana P. i pokušala da smiri strasti, što je još više razbesnelo njenog komšiju Slobodana P. Takođe, jedan drugi komšija izjavio je da od ubistva nema ni Srbina, a ni njegovih kola.

Hronologija zločina

x kobnog 19. juna Štefani otišla na posao
x tokom pauze navratila u stan
x pošto se nije vratila u kancelariju, kolege su pozvale policiju
x obavešten je i dečko Štefani S.
x on je otišao do stana i u kupatilu našao telo devojke
x u početku se mislilo da je reč o samoubistvu, ali obdukcija je utvrdila da je u pitanju ubistvo

Policija je oba stana zapečatila zbog dalje istrage, iako se pretpostavlja da devojka nije ubijena u svom stanu. U početku se čak verovalo da je reč o samoubistvu, ali je obdukcija u Ulmu nedvosmisleno utvrdila da je reč o nasilnoj smrti! Detalji o tome nisu saopšteni, a posebni policijski tim sastavljen od 15 članova nastavlja da istražuje ovaj slučaj u svim pravcima, a mediji prenose da se proverava, takođe, da li je Štefani pre smrti silovana.

Nesrećna devojka je u međuvremenu sahranjena u Lindauu, a bavarsko mestašce Vajsenberg, u kojem živi 2.500 ljudi, još je u šoku zbog ovog zločina. Policija je, takođe, zamolila sve koji imaju korisne informacije u vezi sa ovim slučajem da se jave na telefon 0-83-82/91-00.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online