Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.11.2016.
21:48
alo.rs A

Čovek ubijen u Nemačkoj, sumnja se da je Srbin: Zaključan u kovčeg, pa bačen na dno reke

Nemačka policija apelovala je na javnost da joj pomogne u identifikaciji muškarca čiji je leš pronađen u reci Elbi. Muškarac srednjih godina zaključan je u metalni kovčeg, pa je bačen na dno reke. Istražitelji sumnjaju da bi mogao da bude Srbin.

Reuters
Nemačka policija traži pomoć od građana, ne bi li identifikovala ubijenog čoveka (Foto: Ilustracija)

Kovčeg je pronašao jedan pecaroš 5. jula ove godine u blizini Magdeburga, glavnog grada Saksonije. On je ostao u šoku kada je unutra video raspadnut leš, te je odmah obavestio policiju. Kovčeg je izvađen pomoću vatrogasnih jedinica iz reke, a telo je poslato na obdukciju.

Opis ubijenog

Muškarac starosti između 45 i 60 godina, atletski građen, težine oko 75 kilograma, visine oko 180 centimetara, poslednjih 10 godina boravio u Nemačkoj, doselio se iz jugoistočne Evrope, na ruci ima tetovažu "Michaela".

Identitet, međutim i dan-danas nije utvrđen. Forenzičari su utvrdili da je u pitanju muškarac i da je na telu imao povrede, a s obzirom na stanje leša veruju da je ležao da dnu reke nekoliko nedelja. Na levoj ruci uočena je i tetovaža - "Michaela", ispisana crnim slovima, a urađena je i rekonstrukcija njegovog lica, pa su slike podeljene medijima u nadi da će ga neko prepoznati. U međuvremenu su pročešljane sve prijave o nestalim osobama, ali nijedna zasad ne odgovara muškarcu iz kovčega, pa istražitelji veruju da bi on mogao biti stranac.

Institut za sudsku medicinu u Minhenu analizirao je leš i napravio biohemijsku studiju na osnovu koje je takođe zaključeno da je u pitanju stranac, odnosno da je boravio u Nemačkoj najmanje deset godina, ali da nije poreklom iz centralne Evrope.

Prema istraživanju, pokojnik je do neke 35 godine živeo u jugoistočnoj Evropi, najverovatnije u Srbiji, Rumuniji ili Bugarskoj, pišu nemačke novine i prenose apel policiji i građanima da se jave.

- Možda možete dati ključne tragove za istragu. Čak i ako mislite da vaša saznanja nisu relevantna, ona mogu biti od velikog značaja za policiju. Nemojte se plašiti da nas kontaktirate - poručila je policija Saksonije.

Metalni kovčeg takođe nije bio od velike pomoći policiji, jer je utvrđeno da je napravljen 1991. godine i da je prodat u velikom broju. Forenzičari su uspeli da utvrde da je kovčeg bačen sa mosta preko Elbe, preko kojeg prolazi autoput koji povezuje Berlin i Minhen, pa je zbog toga i veoma frekventan. Pretpostavlja se da je ubica vozilom dovezao kovčeg do mosta i bacio ga preko ograde pravo u reku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online