Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 21.12.2016.
11:45
Vestionline A

Policajac koji je ubio ruskog ambasadora bio u obezbeđenju Erdogana?

Bivši turski policajac, koji je ubio ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova, bio je u obezbeđenju predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana osam puta od pokušaja državnog udara u toj zemlji u julu, prenosi turski list "Hurijet".

Twitter/agirecudi
Ubica ruskog ambasadora Mevlut Mert Altintaš

Dvadesetdvogodišnji Mevlut Mert Altintaš, koji ubio ambasadora na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari, bio je osam puta druga linija obezbeđenja turskog predsednika, prenosi AFP pozivajući se na "Hurijet".

Ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu prethodno je u utorak američkom državnom sekretaru Džonu Keriju u telefonskom razgovoru rekao da Turska veruje da iza ubistva ambasadora stoji muslimanski sveštenik Fetulah Gulen, koji živi u egzilu u SAD.

Na to je Keri rekao da je zabrinut zbog retorike koja dolazi iz Turske u vezi sa američkom umešanošću, ili podrškom ubistva ambasadora i dodao da su takve tvrdnje apsurdne i neistinite, preneo je njegov portparol Džon Kirbi.

Kako prenosi "Hurijet", turske vlasti, koje optužuju Gulena i za neuspeli državni udar u julu, sada istražuju moguću povezanost Altintaša sa Gulenom, pogotovo jer je Altintaš tog 15. jula javio policiji, gde je tada radio, da je bolestan.

Turski mediji navode i da je zbog ubistva privedeno 13 osoba, među kojima su i rođaci Altintaša.

U međuvremenu, 18 ruskih istražitelja je stiglo u Ankaru kako bi pomoglo u istrazi, nakon što su to dogovorili predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan.

Ubistvo ruskog ambasadora Andreja Karlova u Ankari otvorilo je mnoga pitanja, od toga kome i zašto odgovara atentat, ko će i zašto iz ovoga izaći kao poražen ili pobednik, kako će to uticati ne samo na rusko-turske odnose i rat u Siriji, te šta se može očekivati nakon ovog bezumnog čina.

Turski mediji "bljuju vatru" na Fetulaha Gulena neprijatelja "broj jedan" predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, kao odgovornog za napad, uz dodatak da je u sve "umešana i CIA".

Ankara nakon neuspelog puča traži izručenje Gulena od SAD-a, a u samoj zemlji vlada prava antigulenovska histerija. Sve to, piše zagrebački "Jutarnji list", dodatno udaljava Tursku, drugu vojsku po snazi u NATO-u, od SAD i baca je u jači stisak Moskve.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.12.2016. 14:34
KURD u tur_skoj policiji !!! ??? Ni pod razno , a kamoli pod ostalo . GDE KURD na izlozbi gde ruski ambasador prisustvuje i drzi govor !!! ??? , a kako je ovaj lik uopste prosao obezbedjenje? Vrlo cudno !? Ime mu je CISTO tur_sko , iz grada SEKE , provincija Ajdin gde Kurda nema ni u PROMILAMA . Medju Kurdima NEMA islamista , oni se upravo protiv njih bore . U dva kvarta Alepa zive iskljucivo Kurdi koji su od islamista (dok su bili u Alepu) trpeli i dozivljavali najveca i nevidjena ZVER_STVA . Zatim , islamisti se najvise plase - bukvalno strepe i paranoicno boje Kurda sastavljeno samo od zena . "POLICAJAC" (ubbili ga jer "mrtva usta ne govore") je produkt projekcije Erdogan+Putin i njihovog mracnog uma - isto kao i sa "teledirigovanom" 7- godisnjom devojcic_om u policijskoj stanici . Sada bi Erdogan morao da se zamisli, i da razmisli koliko je za ovo kriva i njegova neo-osmanlijska politika prema Kurdima , Iraku , Siriji ... (Da ne pominjem , otkad je postao Putinov tovaris , "tajno" KOKETIRANJE sa ISIS)+(osnovu ISIS-a cine 95% ruski drzavljani/ Ceceni , Dagestanci , Baskiri , Altajci , Cerkezi ..../ kojima ni dlaka sa glave NE FALI . ZASTO ??? - strada SAMO oponent Asadu) .... Kako treba shvatiti zvanicno saopstenje Tur_ske - atentator je NEUTRALISAN !? ... (neutralisan , a ziv) - (neutralisan , a pod kontrolom) - (neutralisan , a lisen slobode) - (neutralisan , a likvidiran) - (neutralisan , a ranjen) - (neutralisan , a mrtav) ?
Sreda 21.12.2016. 14:33
Ovi Rusi i rusovili toliko su opsednuti teorijom zavere (Amerika) da gube osecaj za ovozemaljski realitet ! Najvise se gubi iz vida da RUSI sire svetski haos - SCENARIO Gruzije , Ukrajne , Moldavije (Transnistrija) , kazao bih i Istocnog Alepa ali Istocni Alepo vise NE postoji kao ni "Sirija" (gde se desilo da jedan CEO grad nestane !!! ???)--- je vise nego ocigledan i govori sam za sebe !!! Absurdno i abnormalno naoruzavanje , sirenje rata , svadja i konflikt sa celim svetom ...nema doziranja i mekanog rata - STRAVA , pustos , propast , apokalipsa , egzodus , genocid ... na sve strane .... i sve od kad je , kremaljski inkubator ZLA , stupio na globalnu politicku scenu (kriv je ZAPAD , oni su ga GODINAMA protezirali) !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online