Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 21.12.2016.
10:04
sputniknews.com, Vestionline A

"Njujork dejli njuz": Ubistvo ruskog ambasadora trebalo da se desi ranije

"Ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova nije bilo teroristički napad, već 'odmazda za zločine Vladimira Putina' u Siriji", smatra kolumnista lista "Njujork dejli njuz" Gerš Kuntcman.

Reuters
Andrej Karlov biće sahranjen u četvrtak

Autor teksta navodi da ne "lije suze" za ruskim ambasadorom i iznenađen je što se ubistvo nije desilo pre nekoliko meseci. Kolumnista smatra da je Karlov bio "otelotvorenje" politike u okviru koje su "bacane bombe koje su ubijale decu", "avioni uništavali ceo grad", a "sirijski ludak" Bašar al Asad dobijao pomoć u svojoj krvavoj kampanji.

"Sada je pravda zadovoljena", piše kolumnista. Novinar upoređuje teroristički napad u Ankari sa ubistvom nemačkog diplomate Ernsta fom Rata u Parizu 1938. godine.

"Diplomata kojeg je upucao jevrejski student naravno nije bio nevina žrtva. On je u očima mnogih bio oličenje Hitlerovih zločina, genocida, antisemitizma i agresije koja je natkrivala svet", nastavlja autor.

Kuntcman ističe da Karlov nije bio diplomata u Turskoj, već "vojnik", i nije bitno gde je ubijen, "na bojnom polju u Alepu ili u galeriji u Ankari".

"Njegov ubica takođe je bio vojnik - ne terorista, već vojnik. Teroristi ubijaju nevine ljude, gaze kamionom Božićne sajmove ili se u avionima zakucavaju u nebodere. Vojnici ubijaju iste takve vojnike", piše Kuntcsman.

Andrej Karlov ubijen je u ponedeljak na otvaranju izložbe u Ankari. Ubica je ispalio nekoliko hitaca u leđa ruskog ambasadora, a rane su bile fatalne. Napadač je likvidiran u akciji policije. Mnoge države osudile su ubistvo ambasadora, a rusko Ministarstvo spoljnih poslova kvalifikuje incident kao teroristički napad.

POVEZANE VESTI

Petak 23.12.2016. 19:03
Zamislite šta bi se desilo kada bi ovi degenerisani i zločinački umovi imali apsolutnu vlast? Zamislite samo šta bi bilo sa planetom i sa svim onima koji nemaju izopačenu svest kao što je njihova?!
Petak 23.12.2016. 19:04
KUKAVIČLUK NAJGORE VR-STE ! Ub-iješ čoveka,a nepogledaš ga u oči, a pritom je i nenaoružan.To vojnici ne rade.Ili makar to ne rade vitezovi, a vojnici Zapada rade!
Petak 23.12.2016. 19:06
Kad smo kod toga "ranije". Rusija je trebala stati na put zločinačkom pohodu razbojničke družine sa zapada - ranije. Tamo negde još devedesetih. Ne bi došli dotle da se fa-šizam širi Evropom i slavi u Ukrajini niti da se us-taštvo slavi u Hrvatskoj, niti da se revidira istorija i nipodaštavaju sovjetske i ostale žrtve pale u borbi protiva germanskog fa-šizma niti bi izopačeni umovi po novinama slavili terorizam, niti bi Amerika i zapad organizovali i finansirali i snabdevali DAEŠ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online