Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.08.2016.
00:12
S. Janković - Vesti A

Tramp se povlači iz trke?

Pošto je mesecima bio u ofanzivi, boreći se sa brojnim pretendentima iz Republikanske stranke za nominaciju (ulogu kandidata te partije za predsedničke izbore u novembru ove godine), Donald Tramp se sada našao u novom ratu "na više frontova". Dopisnik "Velta" iz Vašingtona tvrdi da je njujorški milijarder danas u defanzivi i da se istaknuti članovi te stranke već pripremaju da nađu zamenu za njega u slučaju da u poslednji čas odistane od trke i povuče tek dobijenu kandidaturu.

Tanjug/AP
Kuda ide: Bogataš Tramp u svetu politike

Kao ključni argument, autor članka navodi sve učestalije kritike iz sveta (?) na račun Trampa. Glavni dokaz mu je kisela izjava francuskog predsednika Fransoa Olanda koga je milijarder "uvredio" izjavom da posle serije krvavih atentata "Francuska nije više Francuska".

Tu je i izjava meksičkog predsednika Enrike Pena Nieta, pogođenog stavom Donalda Trampa da će podići još višu ogradu ka Meksiku i sprečiti dalji priliv begunaca iz te zemlje, kako Tramp koristi retoriku Hitlera i Musolinija.

I britanska premijerka Tereza Mej "okrpila" je Amerikanca zbog izjave da u neke četvrti britanskih gradova tamošnja policija "ne sme ni da priviri".

Jedino je nemačka kancelarka Angela Merkel ostala uzdržana i nije komentarisala izjave Trampa.

Novinaru "Velta" su kao dokaz za nesnalaženje milijardera u svetu politike poslužili postupci pojedinih Republikanaca. Bogatašica Meg Vitman kazala je da će glasati za Klintonovu, kojoj će uplatiti i donaciju za kampanju. Ričard Hana je prvi kongresmen koji je naveo da će svoj glas dati kandidatkinji druge partije.

Svim ovim navodima se dodaje i onaj da prema najnovijim anketama Klintonova vodi ispred Trampa, ali autor članka na kraju zaključuje da bi u slučaju naglog odustajanja kandidata Republikanaca - kratkoročna procedura imenovanja novog bila "teoretski moguća, ali veoma komplikovana".

Hilari osnovala Islamsku državu

Donald Tramp za sada nastavlja kampanju. Juče je osudio spoljnu politiku SAD iz doba kada je Hilari Klinton bila državni sekretar i naveo da bi ona trebalo da bude priznata - "kao osnivač Islamske države". On pritom veruje da je Barak Obama zažalio što je izabrao nju za ministra. U govoru u Dejtona Biču na Floridi, Tramp je kritikovao i odnos Klintonove prema Bliskom istoku jer je njena politika, kako kaže, dovela do stvaranja Islamske države.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online