Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 28.02.2016.
10:59
Vestionline A

"Tramp je kao Hitler, svet će zamrzeti Ameriku"

Bivši predsednik Meksika Felipe Kalderon uporedio je Donalda Trampa sa Adolfom Hitlerom i nazvao ga rasistom.

Reuters
Trampova imigraciona politika je rasistička

Član konzervativne Partije nacionalne akcije je upozorio da bi uspeh mogućeg kandidata republikanaca na predstojećim stranačkim izborima mogoa da podstakne anti-američko raspoloženje širom sveta.

- Trampova anti-imigraciona retorika nije usmerena protiv svih imigranata, već on govori o imigrantima koji su različite boje kože od njega, a to je, iskreno rečeno, rasizam - rekao je Kalderon, koji je bio predsednik Meksika od 2006. do 2012. godine.

On je dodao da Tramp iskorišćava socijalne strahove, "što je u svoje vreme činio i Hitler".


Kalderon je upozorio i da američki milijarder "pretvara SAD u suseda kojeg ćemo svi na kraju odbaciti i mrzeti".

Meksiko je treći po veličini trgovinski partner SAD, posle Kanade i Kine, a SAD i Meksiko dele i granicu dugačku 3.145 kilometara.

Tramp je razljutio Meksiko kad je izjavio da ta zemlja šalje silovatelje i ubice preko granice u SAD i da će naterati Meksiko da plati troškove izgradnje ogromnog zida koji bi trebalo da spreči ulazak imigranata u SAD.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.02.2016. 12:04
Americku sektu svi su vec omrzli, vise i ne moze da se omrzne i odbaci. Tramp moze samo da vrati i stekne opet poverenje, medju noarodima i drzavnicima.
Nedelja 28.02.2016. 14:08
Pa Amerika i sama nezna koliko ima neprijatelja!
Nedelja 28.02.2016. 11:14
Panika Brale !!! Uzavrela rusko-kremaljska kuhinja jos od pocetka izborne kampanje - pa postala obicna nizerazredna menza , a propaganda na nivou "seoskog kokosinjca" ! Kremlj se samo pussi , a perje leti na sve strane ... Tramponja suvereno VLADA americkom izbornom kampanjom da se sa sigurnoscu moze reci - buduci i novi americki Predsednik bice Tramp (nije moj favorit - republikanci jos manje - ali se demokratski mora reci tj. unapred realno priznati pobedu Trampa) ... jedina uteha u svemu je kremaljsko ludilo !? Putin od poslednjeg govora u UN-u muku muci da od Obame izdejstvuje skidanje sankcija . Daj Boze da levicarsko nesposobni mlakonja , Obama , do Juna NE uspe da ubedi Kongres da ih "skinu" - jer ako ih do Juna NE "skinu" ostace tj. posle toga sa sigurnoscu se moze tvrditi da ce sankcije ostati jos par decenija !!! Zbrzavanje i resavanje sirijskog pitanja od strane Rusije - onako "s brda s dola" govori koliko je Kremlj uznemiren , uplasen i u panici . FRKA "CARE" !!! Vise Rusija NE moze (suvise riskantno) da ceka konacan rezultat izbora jer je Amerika otisla totalno u desno , a sto u slobodnom prevodu ZNACI - NEMA skidanja sankcija . Rusiji CURI tj. ISTICE vreme - ali ono sto je BITNO , to je :- da oni koji ODLUCUJU nisu Rusi (ZNA se KO) !!! ... Plasi se Kremlj - i te kako im je uterao strah u kosti NOVI i buduci "serrif grada" (sa Obamom im je bilo lako) - na kraju , zbog njega ce Bacuske morati i to glavom bez obzira , pokupiti prnje iz apokalipticne sirijske nocne MORE i ponizeniji nego ikad - sloziti "put pod noge" i pravac Moskva . Sad ipak moram priznati (iako nikada nije bio moj izbor) , ZIVEO Tramponja !!! TACKA .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online