Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 14.02.2016.
10:10
Vestionline A

Može li Slovenka da postane prva dama SAD?

Ako Melanija Tramp nasledi Mišel Obamu kao američka prva dama, moraće da zahvali, pre svega, jednom slučajnom susretu 1987. u glavnom gradu njene rodne Slovenije.

facebook.com
Ovako izgleda danas: Melanija Tramp

- Odlazio sam s modne revije u Ljubljani i video je ispred zgrade. Verovatno je čekala prijateljicu - ispričao je Reutersu slovenački fotograf Stane Jerko.

- Zapazio sam je jer je bila visoka i mršava. Prišao sam joj i predložio probno fotografisanje.

Rezultat su bile crno-bele fotografije 17-godišnje Melanije Knavs koje su pokrenule njenu manekensku karijeru koja će je odvesti do Milana i Njujorka gde će na jednoj zabavi 1998. sresti Donalda Trampa.

Iako njena priča ipak nije bila doslovno od trnja do zvezda, život koji ima kao supruga američkog multimilijardera daleko je od njenih skromnih korena u Sloveniji.

Otac komunista, majka šnajderka

Stanovnici gradića Sevnice u jugoistočnoj Sloveniji, tridesetak kilometara od hrvatske granice, gde je Melanija odrasla, kažu da je njen otac prodavao auto delove, a majka radila kao krojačica u fabrici dečje odeće. Neki mediji navode i da joj je otac bio član komunističke partije, kao i mnogi drugi u socijalističkoj Jugoslaviji, ali potvrde za to nema.

facebook.com
Zaljubljeni par..

Iz Trampove perspektive

Iz Trampove kampanje nude malo drugačiji pogled na Melanijino djetinjstvo i tvrde da je počela bavi manekenstvom već u petoj godini, da joj je otac bio menadžer u automobilskoj kompaniji, a majka modna dizajnerka. "Otac joj nikad nije bio komunist", kaće portparolka Trampove kampanje.

Bila je uz supruga kada je prošle godine u njujorškom Tramp Toweru objavio da će se kandidovati za predsednika, ali od tada Melanija se sklonila u drugi plan. Ne dolazi na njegove skupove, na koje Tramp povremeno dovodi decu, ali je zato često spominje.

Ne vraća se u rodno mesto

Melanijini roditelji i dalje žive u porodičnoj kući s malim dvorištem i nekoliko voćki, iako mnogo vremena provode u SAD-u, gde im živi i druga ćerka Ines.

Buduća gospođa Tramp, koja je do tada zbog lakšeg izgovora već promenila ime u Melania Knaus, više nije dolazila kući. U Sevnici se ne sećaju da su je tamo videli zadnjih godina. Donirala je, međutim, ambulantno vozilo  domu zdravlja kako bi proslavila rođenje sina Barona 2006., godinu posle udaje za Trampa. Neki nagađaju kako bi druga donacija mogla stići ako Trump postane predsednik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online