Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 16.02.2016.
11:37
Vestionline A

CIA otkrila kako je izgubila bitku sa ID pre masakra u Parizu

Direktor američke CIA Džon Brenan otkrio je za "CBS" da su imali informacije da ID planira terorističke napade nekoliko dana pre stravičnog masakra u Parizu.

Reuters
Agenti moraju bolje: Džon Brenan

Centralna obaveštajna agencija i njeni partneri bili su svesni da Islamska država organizuje tajne aktivnosti pre napada, ali njihove pokušaje da to osujete zaustavilo je "sofisticirano" korištenje enkriptovane komunikacije na internetu.

- Znali smo da svetli crveno. Znali smo da ID pokušava nešto da izvede, ali osobe koje su u to bile upletene iskoristile su najnovije dostupne načine za komunikaciju koje su skrivene od nas - rekao je Brenan, koji je nakon napada svojim agentima kazao kako moraju bolje da rade i spreče da se tako nešto ponovi.

- Moramo raditi bolje. Moramo da imamo mogućnosti, tehničke sposobnosti, ljudske izvore. Vjrujte mi, obaveštajne agencije su zaustavile nebrojene napade, teroriste koji su preseljeni iz Iraka u Siriju u Evropu. Zaustavili smo ih, uhapsili ih i ispitali zahvaljujući vrlo dobrom obaveštajnom poslu - rekao je i dodao da veruje da Islamska država pokušava organizuje napad i nađe metu u SAD-u.


- Očekujem da će pokušati da postave ljude, sredstva ili nešto drugo što im treba da izvedu ili podstaknu ljude da izvedu te napade, jasno. Stoga verujem da su njihovi pokušaji neizbežni. Ne mislim da je i njihov uspeh nužno neizbežan - rekao je.

Brenan je otkrio i da se redovno čuje s čelnikom ruske Savezne bezbednosne službe (FSB) Aleksandrom Bortnikovim i da CIA direktno kontaktira s FSB. Glavna tema njihovih razgovora je obaveštavanje ruskog predsednika Vladimira Putina o potencijalnim sukobima američkog i ruskog vazduhoplovstva u Siriji.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.02.2016. 11:52
Ко је организовао масакр у Паризу ?? САД .Аналитичар шокирао запад.Ово је права истина о масакру у Паризу.Prethodne dane je obeležio tragični događaj u Parizu, kada je u jednom danu u terorističkom napadu stradalo više od 120 ljudi. O ovom nemilom događaju je govorio i nezavisni politički analitičar Geri Kolman. Kolman je irskog porekla, sa prebivalištem u Parizu. U svom desetominutnom intervjuu za Russia Today, on otkriva istinu o ISIS-u i napadima u Parizu. On podseća da se slična vanredna situacija dogodila u januaru i ističe kako će sada, nakon drugog terorističkog napada, uslediti propagandna kampanja čiji je cilj da narod počne da se plaši muslimana. Koman naglašava da, kao što je napad na Pariz organizovan van granica Francuske, tako je i stradanje u Siriji organizovano van Sirije. Kolman kaže: “Narod u Evropi mora da shvati da je u toku rat koji postaje globalan i taj rat je usmeren protiv civila. To je oblik novog imerijalizma i kolonijalizma čiji je cilj da potčini narode sveta globalnom poretku. Globalni poredak ne služi narodu, već štiti interese manjine, tj. elite. Terorističke grupe se koriste kao sredstvo u borbi protiv država koje se opiru volji SAD. Takođe, ove grupe se koriste kao sredstvo za disciplinovanje masa… ISIS ne postoji, ISIS je kreacija SAD i to znamo iz pouzdanih američkih vojnih izvora. Francuska vlada sada pokušava da, koristeći nedavne napade u Parizu, pridobije više podrške za vojnu intervenciju u Siriji. Oni žele da se uključe u igru koja je skoro izgubljena zbog ruske intervencije u Siriji. Oni žele da podrže umerene pobunjenike u Siriji, samo što umereni pobunjenici ne postoje. U Siriji postoji samo Al Kaida i postoji ISIS, a to su grupe terorista koje su odgovorne za nezamislivi haos i genocide u regionu. Ne može se sa sigurnošću reći ko je napade u Parizu sproveo u delo, ali odgovornost za napade ima francuska vlada koja je saučesnik u terorizmu na Bliskom istoku i širom Afrike.”
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online