Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 14.02.2015.
11:47
Blic A

Jacenjuk: Da bi se agresor zaustavio nisu dovoljni ruski potpisi

Predsednik ukrajinske vlade Arsenij Jacenjuk rekao je nemačkom tabliodu "Bild" da ne veruje u održivost Sporazuma iz Minska i, indirektno tražeći isporuku naoružanja Ukrajini, prebacio Rusima da će sporazum "prvom mogućom prilikom" prekršiti.

Fonet/AP
Rusi će prekršiti sporazum u prvoj mogućoj prilici: Arsenij Jacenjuk

On je rekao da ''nema sumnje'' u to da će Rusija učiniti sve da mirovni proces oslabi i indirektno zahtevao isporuku oružja Ukrajini.

- Da bi se agresor zaustavio, nisu dovoljni ruski potpisi. Oni (Rusi) će to prekršiti u prvoj mogućoj prilici - rekao je Jacenjuk i dodao da je najbolja garancija sigurnosti jaka ukrajinska država, sposobna za odbranu, koja bi bila ''u poziciji da odbrani sebe, ali i ceo evropski prostor.

Jacenjuk je optužio ruskog predsednika Vladimira Putina da ima hegemonijalne snove:

- Putinov najveći san je ponovno uspostavljanje hegemonijalne kontrole nad Ukrajinom, što bi moglo da stvori jednu novu verziju SSSR - rekao je Jacenjuk, naglasivši da se u rusko rukovodstvo ne može imati poverenja.

Na pitanje kako će ići dalje, Jacenjuk je odgovorio da oni sada čekaju da ''teroristi koje Rusija inspiriše i kontroliše'' ispune jedan od najvažnijih delova Sporazuma iz Minska,a to je obustava vatre.

Jacenjuk je rekao da Ukrajina od ruskih vlasti traži da povuku trupe, teško naoružanje i artilljeriju i razoružaju ilegalne grupe.

- Naš cilj je da korak po korak uspostavimo kontrolu nad Donjeckom i Luganskom - rekao je Jacenjuk i odbio mogućnost pregovora sa proruskim snagama na Istoku Ukrjaine.

- Moja vlada neće nikada pregovarati sa teroristima, ubicama i zločincima, koji su pri sprovođenju zadataka Kremlja dirnuli u naš narod, slobodu i integritet Ukrajine - rekao je Jacenjuk.

POVEZANE VESTI

Subota 14.02.2015. 13:01
Црккни од муке!!!
Subota 14.02.2015. 12:12
Од кад је УСА почела са једностраним ратовима и бомбардовањем страних држава и на хиљаде невиних жртава,касније санкцијама и других политичким перипетијама,примећујем да се све то догађало у корист боље економске ситуације УСА .Питам се,ко ће УСА да суди за пропаст и уништавање човечанства .Листа је дугачка .Надам се ипак да ће Бог судити.
Subota 14.02.2015. 16:21
Treba Putin da posalje specijalce da pohapsi ove fanatike i da im sudi po kratkom postupku i vrati Ukrajini legitimnog predsednika, mislim da bi mu ceo ukrajinski narod bio zahvalan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online