Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.10.2013.
14:13
D. P. - Vesti A

Dragan stradao u vatrenoj stihiji

Dragan Jakovljević (38) tragično je preminuo u Železari Voest Alpina u Lincu. Varilac iz Sremske Mitrovice nastradao je u požaru koji se brzo proširio kada je sa još dvojicom kolega radio u postrojenju Železare.

Tragična sudbina: Dragan Jakovljević
 

Potvrđeno da je Jakovljević poginuo pošto je njegovo telo posle pet sati borbe sa vatrenom stihijom i dimom, gotovo ugljenisano, izvučeno iz ogromne cevi u kojoj je stao zarobljen.


Njegove kolege, jedan 43- godišnji Mađar i Austrijanac (18) uspeli su na vreme da izađu napolje i prošli su sa samo lakšim trovanjem:

Tuga za Ikarusom

Vest o Draganovoj tragičnoj smrti se brzo proširila u gradu na Dunavu. Za 38-godišnjakom, koga su iz milošte zvali Ikarus, tuguju rodbina ali i brojni zemljaci koji su ga poznavali, jer je važio za iskrenog prijatelja i vrednog parohijana. Dragan je nesebično pomagao u radovima oko hrama Svetog oca Vasilija Ostroškog u Lincu. Mesto i vreme sahrane bića naknadno objavljeno.

- Dugo sam radio sa Draganom na istom poslu i ne mogu da verujem šta se dogodilo i da ga više nema. Bio sam na poslu u istom objektu gde je došlo do nesreće i nažalost nismo mogli učiniti ništa. Sve se odigralo za samo nekoliko minuta - preneo nam je prve utiske, vidno potresen Draganov prijatelj i kolega Dražen Čelić, koji je sa njim radio sedam godina u istom objektu gde se nesreća dogodila.


On je ispričao da je vatra velikom brzinom zahvatila ogromne cevi u kojima su se nalazili Jakovljević i još dvojica radnika.


- Oni su bili unutra i Dragan je vario neke cevi gde prolazi voda. Verovatno je neki materijal koji je bio u kontaktu sa uređajem za varenje izazvao plamen koji je zatim zahvatio kompletan prostor gde su se oni nalazili. Sigurno će istraga svu krivicu svaliti na onoga koga nema - tužno zaključuje Čelić.

POVEZANE VESTI

Petak 18.10.2013. 16:59
Zao mi je ovog coveka ziveo je i radio u gradu gde sam i ja ali ga licno nisam poznavala...fabrika Voest Alpine koju gledam iz svog stana je ogromna i zaposljava veliki broj i nasih ljudi...uvek su govorili koliko je tezak opasan rad u livnici iako je dobro placen..nesrece se na zalost desavaju a mislim da je preterana izjava njegovog prijatelja da ce krivicu za dogadjaj svaliti na nesrecnog Dragana..ipak nisu u istrazi nikad povrsni i nadam se da ce njegova familija dobiti odstetu koja ma kolika bila nije uteha za izgubljenog coveka...Bog u koga je verovao nek mu da blagostanje i mir..Slava mu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online