Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 17.02.2015.
10:00
D. P. - Vesti A

Albanci tukli Srbina do smrti?

U sukobu ispred lokala Ex-Yu u austrijskom gradu Lincu, teško je povređen i nakon višednevne borbe za život u nedelju je preminuo Dalibor Lukić (39) iz ovog grada. Prema rečima njegovih prijatelja, Lukić koji je poreklom iz Srbije, stradao je u sukobu sa grupom kosovskih Albanaca koji su bili u istom lokalu.

youtube/Lučšie VIDEO!
Albanci prebili Srbina (Foto: Arhiva)

Nesrećni čovek je povređen 7. februara, u noći između subote i nedelje u tuči ispred lokala u koji najčešće dolaze osobe poreklom iz bivše SFRJ.

Prema izjavama očevidaca, Lukić je sa još jednim prijateljem došao u sukob sa grupom Albanaca sa Kosova i Metohije. Iako je u tom trenutku u lokalu bilo dosta gostiju, niko nije video kako je Lukić zadobio povrede.

Navodno dobio je udarac pesnice u bradu, posle čega je pao i glavom udario u pločnik ispred lokala. Bio je u nesvesti, kada su ga prijatelji našli i prebacili u Hitnu pomoć u Lincu. Nesrećni čovek je zapao u komu iz koje se više nije probudio.

- Zatekao sam ga kako leži sam na pločniku ispred lokala. Krv je išla iz ušiju i nosa i odmah smo pozvali Hitnu pomoć - priseća se detalja tragedije vidno potresen jedan od Lukićevih rođaka.

Na vest o smrti Dalibora iste večeri ispred lokala su se okupili njegovi prijatelji i rođaci da mu odaju počast, paleći sveće. Brojni njegovi zemljaci zatečeni su vešću šta se dogodilo prijatelju i rođaku koji je rođen i odrastao u Lincu.

- Dalibor je poreklom iz Velikog Popovca kod Petrovca na Mlavi i bio je po profesiji moler. Nije se dugo bavio tim poslom, već je godinama radio u železari Fest Alpina. Ima ćerku Lauru od 11 godina. Bio je vrlo društven i aktivan u našim klubovima na sportskim dešavanjima. Došli smo da mu odamo počast, a ne možemo da verujemo da u kafiću Ex-Džu nisu našli za shodno da na dvadesetak minuta utišaju muziku i odaju počast čoveku, bez obzira na to ko je - kažu njegovi poznanici koji su se okupili u nedelju veče ispred mesta gde je zadobio povrede.

Dok su paljenjem sveća odavali poslednju počast, iz lokala je treštala muzika kao da se ispred ništa ne dešava.

Uhapšen osumnjičeni

Policija se još nije oglasila povodom tragičnog događaja. Samo je saopšteno kako je patrola dobila poziv da dođe u lokal Ex-Džu, ali kada su stigli sve je bilo mirno. Patrole policije su krenule u potragu za osobom koja je napala Lukića i kako nezvanično saznajemo jedan osumnjičeni je uhapšen pored autoputa ka Nemačkoj. U pitanju je mladić od 19 godina iz Velsa, mesta pored Linca. On je priveden pošto je otkriven sumnjivi automobil na jednom parkingu. Prilikom hapšenja ovaj mladić je bio agresivan i napao policajca.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.02.2015. 13:02
Nema arnauta. Skinuli mu komentar. Civša budala bem ga u suplji smrdljivi mozak
Utorak 17.02.2015. 13:21
Што стока није напала крвата или можда македонца или босанца, него баш Србина? Шљам је то и то треба имати на уму следећи пут када се укааже прилика!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online