Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 14.09.2010.
13:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Omerović: Čeda je Zukorlićev portparol

"Koliko je predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića briga za nečija prava videli smo u Skupštini, kada se glasalo o Rezoluciji o Srebrenici. LDP je podneo amandmane, a kad je došlo vreme da ih obrazloži, Čedomir je otišao na utakmicu Partizana. Zukorlić želi da bude jedini vođa Bošnjaka, zato se toliko eksponira, ali vlast treba da ga ignoriše", kaže "Vesti" Meho Omerović, funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije.

Zukorlić traži pažnju, ignorišite ga!: Meho Omerović

Lider Liberalno- demokratske partije Čedomir Jovanović otvoreno podržava Zukorlića?

- Jovanović se ponaša kao političko krilo Zukorlića, i smatram da on time hoće da dobije glasove u Sandžaku. Ne znam šta mu je. Kao predsednik jedne liberalne stranke nikako ne bi smeo tako otvoreno da staje na stranu verskih vođa. Njegova izjava da Zilkić diskriminiše svoje protivnike u funkciji je otimanja glasova od najjače partije Sandžaka.

Neka priča s ministrom vera


Zukorlić je prvenstveno verski vođa, zato smo ga pozvali da razgovara sa Bogoljubom Šijakovićem, ministrom vera. Nije još odgovorio. Ako se ne odazove znači da sebe kao verskog poglavara stavlja po strani i očekuje da pregovara sa političarima.

 

Najbolje bi bilo kad bi sa jedne strane stola selo celo državno rukovodstvo, zajedno sa predsednikom Borisom Tadićem, a on sa druge. I onda da Bošnjacima pokaže svoju veličinu.

Jovanović tvrdi da Zilkić želi apsolutno pravo da predstavlja Bošnjake...
- Ne znam šta je Čedi trebalo da uopšte razgovara sa Zukorlićem, a pogotovo sa srbijanskim muftijom Muhamedom Jusufspahićem.

On je bio prvi koji je svojevremeno kritikovao bliskost Srpske pravoslavne crkve i Koštuničine vlade govoreći da crkva i država ne treba da se mešaju. Sad radi suprotno.


On kaže da na ovaj način štiti prava Bošnjaka...
- Čedu isključivo interesuje cenzus. Prava bošnjačkog naroda je mogao i drugačije da zaštiti, recimo u parlamentu. A ne da vodi razgovore ispod žita, i tako otvoreno govori protiv Rasima Ljajića.

To je politikantstvo, cinično je i neodgovorno. A koliko je Jovanovića briga za nečija prava videli smo u Skupštini, kada se glasalo o Rezoluciji o Srebrenici. LDP je podneo amandmane, a kad je došlo vreme da ih obrazloži, Čedomir je otišao na utakmicu Partizana.


Kao da od lidera LDP-a niste očekivali ovakvu reakciju?
- Čeda je iznenađenje za političku scenu Srbije. Žalosno je da se LDP stavlja uz interese jedne verske zajednice.


Zukorlić se poslednjih nekoliko meseci svakodnevno žali na nešto...
- Upozoravali smo na to. Govorili smo da predsednik Nacionalnog saveta Bošnjaka ne treba da bude verski vođa.


Kako to misli da uradi?
- Hoće svom narodu da pokaže da je on taj, veliki, jedini kog Beograd uvažava. Ne bira sredstva, a mnoge njegove izjave šalju opasnu poruku.


Zašto vlast ne reaguje?
- Vlast treba Zukorlića da ignoriše, i da bude hladne glave i drži se zakona i Ustava. Ako se uplete sa njim u diskusije, onda je on dobio ono što je hteo, skrenuo je pažnju na sebe.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.09.2010. 13:18
NISAM ZNAO DA OVAJ NISTAK, NAVIJA ZA PARTIZAN......KAO NAVIJAC PARTIZANA, MOLIM UPRAVU DA OVOM SMRADU ZABRANI ULAZAK NA STADION I HALU GDE JE PARTIZAN DOMACIN........TO VAM JE OBAVEZA PREMA NAVIJACIMA!!!
Utorak 14.09.2010. 22:56
Dojadilo Cedi da vozi toyotu Prius,pa resio da malo potrci oko Zukorlica, pa ce da pukne jedan BMW X6 Hibrid.Pa da i Ceda vidi kako se to zivi na visokoj nozi, a ne samo muftija sandzacki. Cedo milo,moraces malo da se vise potrudis,jer muftija je navikao da uzma a ne da poklanja,ostaces kratkih rukava. Gledaj svoga posla, ne mesaj se gde ti nije mesto,jer muftiji niko nije video hajra pa neces ni ti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online