Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 09.09.2010.
12:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Bolje da sam čobanin nego gej

Ne mogu nikako da podržim gej paradu i smatram da takve manifestacije ne treba da se održavaju u Srbiji. Ako muškarci počnu da posećuju gej parade, pored ekonomske krize u Srbiji će zavladati i seksi kriza. Naše žene će morati da kriziraju, što će se odraziti i na natalitet jer dva muškarca ne mogu da prave decu - kaže u razgovoru za "Vesti" lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije
 

Zašto nećete da podržite gej paradu?

- To je velika sramota za Srbiju i ja to da podržim ne mogu. Nije da neću, ne mogu! To nije parada ponosa, već parada srama.
 

Šta je sramno?

- Ako muškarci hoće da se ljube u usta neka to rade u sobi gde ih niko ne vidi, a ne da paradiraju po ulici i uznemiravaju građane. Po mojim podacima, 99 odsto građana uopšte ne podržava da se ti ljudi, takvi, šetaju i prave nekakvu paradu.
 

Mislite li da će biti incidenata na skupu?

- Ne pozivam na nasilje i ne želim da bude incidenata.
 

Zar ne mislite da je zabrana parade i bojkot tih ljudi kršenje ljudskih prava?

- Ne mislim. Zar nije kršenje ljudskih prava i kad se Romi proteruju iz Francuske ili kad se muslimankama zabranjuje da nose one marame kojim pokrivaju lice.
 

Neću podržati Dačića

 

Vaš koalicioni partner i ministar policije Ivica Dačić je kazao da će se pojaviti na manifestaciji...

 

- Njegovo je pravo da radi šta hoće i da misli drugačije. Ne moramo svi da imamo isto mišljenje, to je demokratija.

 

Takođe je kazao da neće sam na paradu, šta ako mu zatreba podrška?

 

- Od mene ne može da je dobije za to. Čvrsto stojim iza ovoga što sam rekao.

Ovakve parade su normalne u svim zemljama EU...

- Ako će pederi da me brže uvedu i pomognu da budem u Evropskoj uniji, onda je bolje da napustim politiku i da odem da čuvam ovce.

Čovek mora da bude pragmatičan.
 

Kako to mislite?

- 'Ajde da vam objasnim slikovito. Svet je uhvatila ekonomske kriza, a ako se ovo stvarno održi, u Srbiji će zavladati seksi kriza. Naše žene će početi da kriziraju ako muškarci podržavaju gejeve po ulicama. Šta će biti u budućnosti i šta će one da rade ako svi muškarci postanu pederi. Šta ćemo sa natalitetom?
 

Da li vas plaši podatak da u Srbiji godišnje nestane ceo jedan grad i da je srpsko stanovništvo jedno od najstarijih u Evropi?

- O tome vam pričam, a dva muškarca ne mogu da prave decu. To je ozbiljniji problem nego kako ćemo i ko će da podrži gej populaciju.
 

Mogu i žene da budu gej...

- Njih u Srbiji malo ima.
 

Imate li vi u stranci nekog ko je gej?

- Daleko bilo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.09.2010. 16:37
čobanin ne može u EU,gej može
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online