Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.09.2017.
12:39
KRIK, rs.n1info.com A

KRIK: Vulin nam rekao da je unosio po 9.000 evra u zemlju

Unosio sam devet po devet hiljada evra - tako ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovara na pitanje KRIK-a kako je u Srbiju dospelo 205.000 evra potrebnih za kupovinu stana a za koje Vulin tvrdi da je pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

A. Čukić
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin

Novinarka KRIK-a Bojana Pavlović kaže za N1 da joj je ministar prvi put odgovorio na ovo pitanje, koje oni već duže vreme postavljaju, a tvrdi da je izjavu uspela da zabeleži kao telefonski audio snimak.

Praktično to bi značilo da je više od 22 puta unosio po 9.000 evra.

Više o kupovini stana, tetkinoj pozajmici i uvredama koje na račun novinara, koji ispituju ovu temu, poslednjih dana putem saopštenja upućuje Pokret socijalista - na čijem je čelu ministar Aleksandar Vulin - od njega nije bilo moguće saznati. Vulin nije želeo da odgovara na novinarska pitanja na događaju kom je prisustvovao.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije je, u toku provere imovine ministra Vulina, utvrdila da nije jasno iz kojih sredstava i na koji način je platio stan od 107 metara kvadratnih u Beogradu, zbog čega je sačinila izveštaj i prosledila ga Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Taj izveštaj je pre nekoliko dana objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije.

Vulin je, kako piše u izveštaju, naveo da su da su on i supruga pozajmili 205.000 evra od njene tetke iz Kanade. Kao dokaz, predao je priznanicu s potpisom njegove supruge Nataše na kojoj je pisalo da je primila novac i da je rok za vraćanje deset godina. Potpisa tetke iz Kanade na priznanici nije bilo.

Tadašnja direktorka Agencije Tatjana Babić obratila se Carini i Upravi za sprečavanje pranja novca. Da je neko u zemlju uneo 205.000 evra u kešu, to ne bi moglo da prođe nezapaženo. Po zakonu je dozvoljeno da se preko granice neprijavljeno prenese maksimalno 10.000 evra, a za svaki veći iznos mora da se obavesti carina i da se objasni poreklo novca.

Ne postoji, međutim, zabeležen podatak da je bilo ko od supružnika Vulin, kao ni tetka iz Kanade, uneo novac u Srbiju. Ni Uprava za sprečavanje pranja novca koja evidentira novčane transakcije nije pronašla da je na njihove ili račun prodavca stana uplaćen pomenuti iznos, piše u izveštaju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online