Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.09.2017.
15:15
Vestionline A

Zašto je obustavljen postupak protiv Vulina i "tetkinog stana"?

Pokret Dosta je bilo zatražio je odgovornost tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića jer je obustavljen postupak protiv ministra Vulina u vezi kupovine stana.

A. Čukić
Ministar odbrane Aleksandar Vulin

Odakle vam 200.000 evra ministre?

"Za dve godine tužilaštvo se nije pomaklo ni milimetar u istrazi o 200.000 evra u kešu za kupovinu Vulinovog trosobnog stana na Zvezdari. Zahtevamo od republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac da po službenoj dužnosti pokrene postupak", naveo je Pokret Dosta je bilo u saopštenju.

Mreža za istraživanje kriminala i korpucije - KRIK juče je objavila tekst u kome se navodi da je Agencija za borbu protiv korupcije dostavila tužilaštvu detaljan izveštaj u kojem tereti ministra odbrane Aleksandra Vulina za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita u slučaju kupovine stana jer nije mogao da dokaže poreklo 200.000 evra kojima je kupio stan, ali da je tužilaštvo posle dve godine obustavilo postupak. 

Prema pisanju KRIK-a, Aleksandar Vulin nije pružio validne dokaze niti da je stan platio, niti da je navodnu pozajmicu za kupovinu stana dobio od "tetke iz Kanade". 

Prema DJB, tužilac Nenadić je odustao od gonjenja Vulina nakon što je dve godine držao predmet u fijoci, pod izgovorom policije koja navodno nije htela da sarađuje. 

"Ako je zaista tačno da policija nije htela da istražuje, kako tvrdi tužilaštvo, tužilaštvo ima sve zakonske mehanizme da ih natera", navodi se u saopštenju. 

Zašto tetka nije saslušana?

Pokret je pitao da li je tužilaštvo saslušalo Vulina i njegovu tetku, Da li je kontaktiralo Upravu carina, Narodnu banku Srbije, kanadske i španske vlasti sa kojima Srbija ima odličnu saradnju i utvrdilo tokove i poreklo novca, da li je bilo političkih pritisaka, hoće li ministar Vulin da objasni javnosti kako je nameravao tetki da vrati pozajmicu za 10 godina, sa platom od 100.000 dinara. 

"Tužilaštvo ima sva ovlašćenja da procesuira sve one koji prekrše zakon. Šteta od tužilaštva koje ne radi svoj posao je mnogo veća od jednog ili deset korumpiranih ministara. Republički javni tužilac duguje javnosti odgovore, ili duguje ostavku i odgovornost za nevršenje svoje dužnosti koju će pokrenuti novi tužilac", naveo je DJB.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online