Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 24.03.2016.
12:37
Vestionline A

"Srbija da se izvini Albancima i prestane da laže o hiljadama žrtava"

Osnivač prozapadne nevladine organizacije Fond za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je da ona i svi gradjani treba da brinu što u Srbiji nema političara koji će reći istinu o NATO bombardovanju 1999. godine i pomenuti imena svih civilnih žrtava.

commons.wikimedia.org
Srbija da prestane da laže o hiljadama civilnih žrtava u bombardovanju: Nataša Kandić

U autorskom tekstu za list "Danas" Nataša Kandić navela je da kao društvo treba da brinemo što u Srbiji nema političara koji će otkriti da je Srbija bombardovana zbog toga što su susedi Srbije od 1991. godine "bili ugroženi teritorijalnim pretenzijama Slobodana Miloševića, njegovih generala, četničkih partija i organizacija".

Prema njenim rečima, Srbija nema političara koji će se otkriti da veliki broj gradjana Srbije nije glasao na izborima 2000. godine za Slobodana Miloševića jer su razumeli da je on odgovoran za bombardovanje zemlje, a ne "svet koji mrzi Srbiju".

Kandić je dodala da Srbija nema političara koji neće ponoviti laž da se "broj srpskih žrtava NATO agresije meri hiljadama" i neće "pomenuti samo ime Milice i Sanje, nego imena svih civilnih žrtava NATO bombardovanja - 205 civila srpske nacionalnosti, 220 civila Albanaca i 28 civila Roma i drugih".

Ona je istakla da Srbija nema političara koji će "svakog 24. marta da oda poštu albanskim civilima, svakom od 8.693 žrtve 'srpske odbrane od terorista', i da se izvini za zločinačke planove i praksu generala Vojske Jugoslavije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije protiv života Albanaca".

Kandić je istakla i da Srbija nema političara koji će srpskim generalima javno postaviti pitanje zašto su regrute slali u rat i predočiti javnosti da je od 275 poginulih pripadnika VJ i MUP-a bilo mladje od 25 godina - većinom, vojnici na redovnom odsluženju vojnog roka.

Presuda Karadžiću je pravedna

Koordinatorka REKOM-a Nataša Kandić smatra da je presuda Radovanu Karadžiću od 40 godina zatvora pravedna i za žrtve ali i za optuženog.

Ona je ocenila da je Karadžić kažnjen za dela za koja je znao da su se događala.

- Bilo je najlogičnije da mu se izrekne kazna doživotnog zatvora, jer je to u stvari 40 godina - rekla je Kandićeva gostujući na N1.

Ona je istakla da nijedan domaći sud ne bi utvrdio sve činjenice koje je utvrdio Haški tribunal, te da je ovakva presuda najveća prepreka za svaki pokusaj revizije, nove interpretacije onoga što se dogodilo u Zvorniku, Sanskom Mostu, Prijedoru. 

Kandićeva kaže da je definitivno utvrđen genocid i da je u svim delima utvrđena diskriminatorska namera kako bi se stvorila homogena sredina bez muslimana i Hravata, kao i da je prvi put tokom izricanja presude čula za postojanje 50 logora i koliko je ljudi umrlo.  

- To su sudske činjenice i te sudske činjenice će ostati - zaključila je ona.

Kandićeva je istakla da se uvek vodilo računa da se ne optužuju oni na visokim pozicijama kako bi se sačuvale te državne institucije. 

- To otkriva da ni nakon 20 godina nema te vlasti koja hoće da kaže ono što je tačno - da su državne institucije zloupotrebljene - rekla je Kandićeva za N1.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.03.2016. 13:16
Зашто су САД бомбардовале Србију ??? Зато што је Слободан Милошевић 22 марта одбио амерички ултиматум да НАТО војска уђе у Србију а да после три године шииптари имају право на референдум за одвајање од Србије .Слободан Милошевић је одбио тај ултиматум и зато смо бомбардовани .Спорне одредбе преговора су биле војно присуство НАТО у Југославији ( Србија и Црна Гора ) и одржавање референдума на Косово после три године.Од Југославије је тражено да пристане на Устав Космета у чијем стварању није учествовала и на који и накнадно не би имала право да утиче односно не би могла да утиче на косовске законе чак и ако су у супротности са југословенским и српским прописима .
Četvrtak 24.03.2016. 13:28
ti mozda primas pare sa strane ali jedes nas hleb i zivis na nasoj grbaci kao parazait sto jesi! al kad pljujes i lazes o Srbima ne vidim da pljujes iz usta i nas hleb! moja preporuka je da pocnes i hleb da pljujes ili ga vise neces dobijati!
Četvrtak 24.03.2016. 13:32
Zlo se uvek oglašava kada Srbiju boli . Naravno da joj je Vučić to omogućio .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online