Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 22.01.2016.
03:00
Đ. Barović - Vesti A

Po rešenje u Beograd, a ne u Prištinu

Država na jugu Srbije dobro radi svoj posao. Od početka migrantske krize nismo imali nijedan krupniji problem. Slično je i u odnosima sa Albancima koji sve više shvataju da je Vlada u Beogradu jedina adresa na kojoj treba i mogu da reše svoje probleme. Ovo je za "Vesti" rekao dr Zoran Stanković, šef Koordinacionog tela Vlade Srbije za Bujanovac, Preševo i Medveđu.

Tanjug
Zakoni važe za sve građane: Bujanovac

On se osvrnuo i na problem udžbenika na albanskom jeziku koje je Priština poklonila đacima i profesorima u ovom delu Srbije i najavio da će konačnu reč o tome dati Ministrastvo prosvete.

- U više navrata sam razgovarao sa albanskim liderima. Složili smo se da zakoni i procedure moraju da važe za sve. Sa tim je saglasan i Jonuz Musliju - kaže Stanković. On priznaje da trpi kritike zbog toga što nije "žustriji" u osudi radikalnih istupa albanskih lidera.

V.Sekulić
Protivnik vatrenih izjava: Zoran Stanković

Sumnjiv jer radi besplatno

Stanković je jedan od retkih državnih funkcionera koji ne prima platu, ne uzima dnevnice, a kada je na jugu Srbije, umesto u hotelu, spava u svojoj porodičnoj kući.
- Čuo sam priče da je tu nešto sumnjivo i da mora da ja to nadoknađujem na drugi način. Neka pričaju šta hoće, ovo nije prvi posao za koji nisam primao platu. Od Hrvatske preko Bosne sam besplatno ekshumirao tela pobijenih. Zašto me tada niko nije pitao da li imam neku šemu - ogorčen je Stanković.

- Zaoštravanje odnosa na jugu Srbije ne može ni u kom smislu biti doprinos normalizaciji odnosa. Naivno je verovati da nešto što se događa decenijama može da se promeni za godinu ili dve. Zato ne dajem "vatrene" izjave. Mnogo je važnije da umesto priče počnemo da rešavamo probleme - ističe sagovornik "Vesti". On veruje da je sve više Albanaca koji umesto u Prištinu ili Tiranu, poglede usmeravaju ka Beogradu.

- Od njih ne tražimo ništa više od onoga što im je poručio premijer Albanije Edi Rama u Preševu. Rekao im je doslovce: "Morate da shvatite da ste građani Srbije i da svoje probleme morate da rešavate u organima Republike Srbije". Mislim da oni to shvataju - ocenio je Stanković.

Uveren je i da je propala ideja da Albanci na jugu Srbije naprave Zajednicu albanskih opština kao pandan Zajednici srpskih opština na Kosovu.

- Od sedam albanskih političkih partija na jugu Srbije protiv toga su glasale najveće i najbrojnije, a u Medveđi čak nijedan albanski odbornik - naglašava Stanković.

POVEZANE VESTI

Petak 22.01.2016. 10:03
Gosp. Stankovic dali vi mislite da albanci imaju isto pravu kau ostale manjine u Srbiju to sigurno ne niti ce uskoro imati Osim ako ulazi Srbija u EU onda pomate i albancim dati iste prave kau ostalim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online