Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.12.2015.
18:59
Tanjug A

"Srbi meta gnusnih terorističkih napada"

Oficir za vezu Beograda sa Prištinom, Dejan Pavićević, obišao je u utorak selo Srbobran kod Istoka, gde su nepoznate osobe pucale na trafiku u kojoj se u tom trenutku nalazilo dvoje Srba i, u razgovoru sa meštanima, taj napad nazvao terorističkim činom.

Tanjug
Kfor mora da brine za bezbednost Srba: Dejan Pavićević

- Svedoci smo da su u dva dana počinjena dva napada vatrenim oružjem na Srbe i ta dela mogu da se karakterišu samo kao teroristički akti - rekao je Pavićević i objasnio da su teroristički akti dela uperena protiv lica radi izazivanja straha, panike i terora.

Prema njegovim rečima, ovaj teroristički akt usmeren je protiv srpskog naroda u Metohiji i to mora da prestane.

On je uputio zahtev svim relevatnim činiocima, svima koji su na sebe preuzeli da brinu o bezbednosti da to rade na najozbiljniji način, prenosi TV Most.

Pavićević je pojasnio da je taj zahtev u ovom trenutke najviše upućen međunarodnoj zajednici, pre svega Kforu, od koga se očekuje da kao vojna formacija na Kosovu i Metohiji mora da osigura mir i bezbednost.

Srbi strahuju za svoju decu

Vlasnica lokala Dana Simonović u trenutku napada bila je sa komšijom u trafici i velika je sreća da ih nijedan od pet metaka nije pogodio.

- Strahujem za svoju decu, sinoć se nisam uplašila, ali za njih me je strah - rekla je Simonovićeva, koja živi sa dvoje dece i svekrvom.

Ona kaže da ne zna zašto je pucano na njenu trafiku, ali je dodala da je to "verovatno zato što smo Srbi".

- U ovaj objekat dolazile su komšije Srbi, Muslimani, Egipćani, Albanci, nisam imala problema sa njima, a svesna u kakvom okruženju radim i živim, često sam se Albancima obraćala na njihovom jeziku - rekla je ona.

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević apelovala je na predstavnike međunarodne zajednice da zaštite Srbe u Metohiji.

- Situacija u Metohiji nije dobra, krajnje je vreme da se to razume jer ako bude žrtava biće kasno za to - upozorila je Radosavljevićeva.

Meštanin povratničkog sela Srbobran Dragomir Perić rekao je da se u selo vratilo pet srpskih porodica i da je posle ovih napada neizvesno kako će nastaviti život u svom mestu.

Srbobran se nalazi na putu Peć-Kosovska Mitrovica, u blizini Đurakovca, a nepoznate osobe pucale su sinoć na trafiku Dane Simonović, koja je u trenutku napada bila unutra. U tom napadu nije bilo povređenih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online