Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 02.12.2015.
19:27
Tanjug A

"Vučić vodi Srbiju pravo ka EU, sve čestitke za to"

Američki državni sekretar Džon Keri izrazio je apsolutnu podršku Srbiji na njenom evropskom putu i čestitao premijeru Aleksandru Vučiću na načinu na koji vodi Srbiju ka tom cilju.

Tanjug
Posle kratkog obraćanja novinarima, sastanak iza zatvorenih vrata: Džon Keri i Aleksandar Vučić

- Čestitam vam jer vodite Srbiju na veoma važnom putu ka EU. Krećete se što je brže moguće ka EU, što mi potpuno podržavamo a što će biti dobro i za ekonomiju zemlje, građane i za ostvarivanje prosperiteta - rekao je Keri na početku sastanka sa srpskim premijerom u vili "Bokeljka".

On je podsetio da je sa Vučićem nedavno u Vašingtonu razgovarao o svojoj poseti Srbiji.

- Razgovarali smo o izborima koje Srbija čini da bi unapredila ekonomsku sliku i privukla strane direktne investicije i približila se svetskoj ekonomiji, u čemu učešće može da uzme i srpski narod, koji je i talentovan i vredan - precizirao je Keri.

Keri je dodoao da će sa Vučićem razgovarati o načinima kako da dve zemlje sarađuju, kao partneri. On je izrazio poštovanje za inicijativu premijera Vučića za dijalog sa Prištinom.

- Izražavam poštovanje premijeru za inicijativu da uđe u dijalog sa kosovskom vladom, da ostavi prošlost u prošlosti i da proba da nađe budućnost, koja će biti bolja, lepša i prosperitertnija za sve ljude koji tamo žive - rekao je Keri.

On je rekao da SAD dele interes sa svim zemljama regiona kad je reč o zajedničkom odgovoru na izazov nasilnog ekstemizma koji pogađa Evropu, Bliski istok i druge delove sveta.

- Imamo obavezu i odgovornost da radimo na suprotstavljanju toj pošasti, da nađemo načina da sarađujemo i da se borimo za stabilnost i za mirnu demokratsku budućnost regiona - zaključio je Keri.

- Veoma sam srećan što sam ovde. Radujem se našim razgovorima o bilateralnim odnosima - rekao je američki državni sekretar i dodao da se u Beogradu oseća kao kod kuće.

Premijer se zahvalio na podršci Sjedinjenih Država evropskom putu Srbije. Vučić je istakao da je Srbija počastvovana što se ovako važan skup održava u Beogradu.

- Zahvalni smo američkoj podršci Srbiji na evropskom putu i zahvalni smo na sve boljim bilateralnim odnosima koje gradimo - rekao je premijer.

On je poručio da Srbija pokušava da očuva stabilnost, bezbednost i ekonomski napredak u zemlji, ali i u regionu.

- Smatramo to jednim od najvažnijih uslova za razvoj svih zemalja ovog dela Evrope - rekao je premijer Vučić.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.12.2015. 19:46
"Keri u Prištini: Amerika nikada ne bi ugrozila nezavisnost Kosova.." ? na čemu to onda keri u stvari čestita ovoj budali ?
Sreda 02.12.2015. 20:09
Neka ide on, pi-da vam matterina....narod ne zeli.
Sreda 02.12.2015. 21:23
Vučić vodi Srbiju pravo u piizdu matterinu.Posle ovog rukovanja da mu čovek ni orah iz ruke ne uzme.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online