Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 24.11.2015.
01:17
D. Dekić - Vesti A

Ozakonjenje velike pljačke države?

Najavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će staviti potpis na tek usvojeni zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata u Srbiji, oštro je kritikovao predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović. On ističe da Nikolić obrazloženjem zašto će povući taj potez, odvlači pažnju javnosti sa ogromne pljačke građana, lokalnih samouprava i države.

Medija Centar Beograd
Oštro kritikovao odluku o legalizaciji objekata: Milan Stamatović

Prvi čovek Čajetine kaže da će pravdu potražiti na Ustavnom sudu Srbije i pred drugim nadležnim instancama.

Nikolić se dobro preznojio objašnjavajući da, ako novi zakon to predviđa, treba srušiti i novobeogradske vikendice njegovih sinova.

- Ne znam da li može po zakonu. Ali, ako je zakon napravljen tako da budu srušene, grehota je da se zbog vikendica mojih sinova poruše kuće hiljada ljudi. Možda im je to jedina imovina u životu. Meni nije - rekao je Nikolić tabloidu "Kurir", povodom kritika opozicije da novi zakon direktno štiti "sojenice predsednikovih sinova".

Stamatović, koji je od Nikolića tražio da ne parafira ovaj, kako ga je nazvao, koruptivan i tajkunski zakon, ukazuje za "Vesti" da šef države zamagljuje suštinu problema, jer se u pozadini njegove tužne priče o vikendicama, krije ozakonjenje velike krađe i pljačke države.

Toma da ne priča bajke

- Insistiramo da se predsednik Srbije jasno izjasni, ne da priča o vikendicama, već da kaže zašto je rešio da dozvoli i omogući pljačku kakva nije viđena nigde u Evropi i šire. Kod nas to neće proći, opština Čajetina neće da ozakonjuje najveću pljačku naroda i države - kazao je Stamatović.

- Nebitne su priče o kućama od 100 ili 200 kvadrata, jer je narod mogao i prema prethodnom zakonu da ih povoljno legalizuje. Težište je ovde na ozakonjenju uzurpiranja državne imovine koja će ljudima bliskim vlasti biti poklonjena prema Zakonu o konverziji i ti uzurpatori će još biti nagrađeni infrastrukturom koju je neko pre njih izgradio, a da ništa za to ne plate - pojašnjava Stamatović sled događanja.

Kaže da na Zlatiboru na taj način može da bude poklonjeno stotine miliona evra.

- Mi to nećemo dozvoliti. Opština Čajetina će tražiti ocenu ustavnosti ovog zakona - poručio je naš sagovornik.

Amandman

Zakon o ozakonjenju objekata usvojen je u petak, 20. novembra. Zbog primedbe opozicije da "omogućava legalizaciju vikendica predstavnika vlasti", taj član je preciziran amandmanom da ozakonjenje nije moguće ukoliko je objekat izgrađen u zaštitnom pojasu puta, železnice, dalekovoda, vodotoka ili poletno-sletne staze.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.11.2015. 08:29
Ako hoce da prezivi narod se mora organizovati pre svaga protiv drzavnih zlotvora . Neka SPAS krene sa Zlatibora
Utorak 24.11.2015. 08:29
Ako hoce da prezivi narod se mora organizovati pre svaga protiv drzavnih zlotvora . Neka SPAS krene sa Zlatibora
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online