Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.04.2010.
12:00
N. Jokić - Vesti A

Mićunović i Aligrudić prećutali Kosovo

Bjorg fon Sidov, izvestilac za Kosovo u političkom odboru Parlamentarne skupštine (PS) Saveta Evrope, tek je juče, i to od dopisnika "Vesti", saznao da je na Kosovu ukinuta srpska mobilna telefonija i da Srbi zbog toga protestuju.

Ko brani srpske interese: Miloš Aligrudić i Dragoljub Mićunović

Fon Sidov se zahvalio "Vestima" na informaciji. Kako je moguće da ga delegacija PS iz Srbije o tome već nije obavestila? Tim pre što je sastanak političkog odbora PS Saveta Evrope održan u ponedeljak kada je fon Sidov govorio o svom izveštaju o Kosovu koji priprema za junsko plenarno zasedanje.

Predsednik delegacije Srbije Dragoljub Mićunović rekao je za
"Vesti" da do kraja dana treba da ima sastanke sa zvaničnicima Saveta Evrope kako bi ih obavestio o svemu šta se dešava na Kosovu, uključujući i proteste Srba u Gračanici.


- Tu sad ima jedan problem jer smo mi protiv toga da se razgovara direktno o albanskim predstavnicima na Kosovu i ne znam na koji način će Savet Evrope sada da nađe formu - sa kim da razgovara - rekao je Mićunović.


Kada smo u Savetu Evrope juče pitali Miloša Aligrudića, člana parlamentarne delegacije Srbije, da li će se nešto pokrenuti u PS SE, on je rekao da "Savet Evrope tu ne može mnogo da učini".


- Ovde nema proceduralnih mogućnosti, ne postoji tačka dnevnog reda kroz koju bi se to moglo provući. Ako nismo primljeni za određenu tačku da govorimo mi prosto nemamo mogućnosti da upadnemo i da kažemo bilo šta - rekao je Aligrudić.
Na naše pitanje da li bi delegacija mogla da se obrati pismom generalnom sekretaru SE ili predsedniku Parlamentarne skupštine, on je dodao "da bi to bilo moguće" i da on misli "da to treba učiniti", ali je priznao da se "do sada ništa nije učinilo".


- Sledeća sednica političkog komiteta je 1. juna i mislim da bi predsednik srpske delegacije ili čak predsednica Skupštine, mogli da pošalju pismo izvestiocu i upozore ga na ovo i eventualno predlože ponovnu posetu Srbiji i Kosovu, rekao je Aligrudić.

Ništa od Tadićeve akcije


Iako je najavio veliku akciju države Srbije na međunarodnom planu i obećao Srbima na Kosmetu da će sve učiniti da im se vrati signal mobilne telefonije Srbije, predsednik Boris Tadić je samo poručio sledeće: "Očekujem od svih međunarodnih činilaca, od Ujedinjenih nacija, Euleksa i svih međunarodnih institucija na Kosovu i Metohiji i svih činilaca međunarodne politike da ovakve akte spreče, ne samo sada, nego i u budućnosti". Tadić je ocenio i da isključenja predajnika srpskih mobilnih operatera na Kosovu i Metohiji "predstavljaju iskaz opasnih namera prištinskih vlasti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online