Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 13.04.2015.
16:18
Tanjug A

"Vlada radi dobro, nema uslova, a ni potrebe za republičkim izborima"

Vlada Srbije je stabilna i dobro radi, pa trenutno nema uslova i potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima, izjavio je danas funkcioner SNS Aleksandar Martinović.

Tanjug
Republički izbori ne, ali pokrajinski da: Aleksandar Martinović

Martinović je na konferenciji za novinare podsetio da su republički izbori održani marta prošle godine i da su građani Srbije na njima jasno iskazali svoju volju, a da je SNS sama osvojila apsolutnu većinu.

- Vlada je stabilna i dobro radi i mislim da trenutno nema uslova i potrebe za njihovo raspisivanje. Ali, znate kako, u demokratskoj državi izbori su mogući možda i ranije nego šsto ih neko očekuje - rekao je Martinović.

On je dodao da su za SNS u ovom trenutku bitni izbori u Vojvodini i njihovo raspisivanje. Kako je istakao, Srpska napredna stranka insistira da se odmah raspišu izbori u Vojvodini i da bude smenjen "kriminalni i korumpirani režim Bojana Pajtića.

- Očigledno je da DS i Pajtić ne uživaju bilo kakvo poverenje građana Vojvodine i da nemaju nikakav politički legitimitet. Oni beže od izbora jer se plaše ne samo izborne, već i krivične odgovornosti. Pajtić i njegova kamarila u Vojvodini se plaše da ne odu u zatvor - rekao je Martinović.

On je napomenuo da građani Vojvodine znaju za brojne malverzacije, pre svega kada su u pitanju Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, Fond za razvoj Vojvodine, Sekratarijat za nauku i tehnološki razvoj, a koje "isključivo služe za finansiranje DS, Pajtića i njegovih prijatelja, odnosno preduzeća koja su pod direktnom ili indirektnom kontrolom DS".

Prema njegovim rečima, do danas nije završeno privođenje nameni dvorca u Novom Bečeju za potrebe dece ometene u razvoju, ali su "kriminalci iz DS uspeli da ukradu preko milion evra za realizaciju tog projekta".

- Vojvodina je poprište kriminala i korupcije i gotovo sve institucije u pokrajini koje imaju bilo kakve veze sa novcem su u službi DS, na način koji je nezakonit - napomenuo je Martinović.

Pritisci na Inđiju

Povodom optužbi demokrata da SNS pritiscima i ucenama na odbornike DS u Inđiji pokušava da smeni vlast u toj opštini, Martinović je kazao da bi pokrajinskom rukovodstvu te stranke bilo bolje da se bavi svojim poslom i oporavkom vojvođanske privrede, umesto što iznosi "laži i neistine".

- Njima se svašta priviđa u tom strahu, pa i da neko pritiska odbornike u Inđiji, a radi se o tome da niko više ne može da trpi vlast Pajtića - rekao je Martinović, navodeći i da je "bruka i sramota" vladati u Vojvodini sa 5,86 odsto glasova.

Naime, Demokratska stranka optužila je ranije Srpsku naprednu stranku za prekrajanje vlasti u opštini Inđija, za ucene i pretnje prema odbornicima demokrata i pozvala premijera Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Neobojšu Stefanovića da to zaustave.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Milan Vasin rekao je na konferenciji za novinare da SNS "po ko zna koji put, po starom i oprobanom receptu, otimanjem mandata, ucenama i pretnjama pokušava da promeni vlast".

Vasin je rekao da je isti scenario primenjen na Irig, Titel i Beočin i da je sada došao red na Inđiju, gde su odbornici DS, kako tvrdi, izloženi pretnjama, ucenama i pritiscima, kako bi vlast u toj opštini bila promenjena.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.04.2015. 16:43
Raspisite izbore ako imate MUDA,pa cemo da vidimo da li nema potrebe.
Ponedeljak 13.04.2015. 17:08
Једва чекам изборе,знате,на изборима се свашта може видети и доживети,а ја највише волим да гледам оне дивне момке који дисциплинују неваспитане и неуке бираче,баш су праве момчине и знате шта,подсећају ме на моје детињство,тада су исти такви момци дисциплиновали,прво бираче,а после и цео свет .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online