Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 07.04.2015.
08:31
Tanjug A

"Pajtić mi je omiljeni opozicionar"

Sa opozicijom koju oličava lider DS Bojan Pajtić, vlast nema razloga za brigu, izjavio je premijer Aleksandar Vučić i isključio mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

Tanjug
Poštuje Tadića, a omiljni opozicionar mu je, ipak, Pajtić: Aleksanar Vučić

Vučić je, za "Politiku", takođe rekao da još nije doneta konačna odluka da li će u Novom Sadu biti održan najavljeni miting SNS, koji je odložen, jer je DS za isti dan u Beogradu najavila svoj skup.

Upitan da prokomentariše nagoveštaje da će biti vanrednih parlamentarnih izbora, odgovorio: "Ma, kakvi. Zašto bi ih bilo? To su novine izmislile. Kad im ponestane tema, oni izmisle".

On je takođe rekao da prvi put čuje da bi Boris Tadić mogao da bude potpredsednik vlade zadužen za ekonomske odnose s inostranstvom.

Ne volim da kukam

- Znate da ne volim da kukam, nikada nisam plakao na ramenu evropskih zvaničnika tražeći za Srbiju nešto više od onoga što je zaslužila. Tačno je, međutim, da najveći deo pritiska u vezi sa dijalogom sa Albancima ide na našu stranu. Evropska budućnost je važna i vredna truda svakog od nas, ali to ne znači da nismo u stanju da vidimo i neretko osetimo pristrasnost pojedinih evropskih zemalja - istakao je Vučić.

- Veoma poštujem gospodina Tadića, mnogo više nego neke druge, ne zato što je on moj omiljeni opozicionar već zato što on zna šta je država. Ali mi se politički razlikujemo i nisam razmišljao o tome da on na bilo koji način bude deo vlade - kazao je premijer.

Vučić je istakao da još nije doneta konačna odluka da li će najavljeni miting SNS, odložen zato što DS organizuje svoj miting 25. aprila, ipak biti održan u Novom Sadu, naglasivši da će samo zahvaljujući razumnoj odluci SNS-a biti izbegnuta svaka mogućnost sukoba.

- Još nismo doneli konačnu odluku o tome, ali je interesantno da niko ne primećuje da će samo zahvaljujući našoj razumnoj odluci biti izbegnuta svaka mogućnost sukoba između građana Srbije, jer je ideja kontramitinga, koju su u javnost gurali vojvođanski režim i bivši režim na republičkom nivou, bila opasna, neodgovorna i krajnje neozbiljna", rekao je on.

Premijer Vučić je dodao da bi bilo bolje da DS podnese račun za svoju 16-godišnju vladavinu, kao što će SNS izneti svoje planove i programe za budućnost.

Plate i penzije veće do kraja godine?

Povećanje plata i penzija je moguće do kraja godine ukoliko u druga dva kvartala budemo ostvarili rezultate kao u prvom, u kome nam je deficit dva i po puta manji od onog koji je bio dogovoren sa MMF-om, izjavio je premijer Aleksandar Vučić u intervjuu za "Politiku".

- Ne dajem obećanja olako, ni ovo nije tako, jer svoje uverenje da se o tome možemo dogovoriti sa MMF-om baziram na vrlo realnim pokazateljima. Sve zavisi od našeg rada a ne od nekog drugog. Javnost će uostalom pre kraja godine videti da li sam govorio istinu - dodao je predsednik vlade.

Prema njegovim rečima, "MMF ćemo dočekati sa potpuno ispunjenim zahtevima iz oblasti fiskalne konsolidacije, sa mnogo boljim rezultatima od očekivanih".

- Povećanje plata i penzija zavisi od nas i uveren sam da ćemo to postići do kraja godine. Time će ljudi jasno i nedvosmisleno dobiti signal da je Srbija na dobrom putu i da vrednim radom možemo da postignemo još bolje rezultate - istakao je premijer.

- I ne samo to, videće da smo iskreno mislili kad smo rekli da ćemo učiniti sve da ova teška mera bude ukinuta što pre, čim se steknu uslovi - dodao je Vučić.

Otvaranje poglavlja zavisi od evropskih partnera

Premijer Aleksandar Vučić, izjavio je da otvaranje poglavlja u pregovorima u pristupanju Evropskoj uniji zavisi od evropskih partnera i da je Srbija, sa svoje strane, uradila sve što je bilo u njenoj mogućnosti.

- Što je bilo u našim rukama, od dijaloga sa Albancima do uspešnog okončanja skrininga, uz sve ekonomske i političke reforme koje su naišle na podršku Brisela, mi smo uradili. Brisel treba da donese odluku da li želi Srbiju u Evropi. Reči (visoke predstavnice EU Federike) Mogerini u Beogradu bile su ohrabrujuće - naglasio je Vučić za "Politiku", komentarišući najavu Mogerinijeve da bi ove godine mogla da budu otvorena prva poglavlja.

Rezolucija o genocidu

Povodom najave iz Prištine, posle odlaska Mogerinijeve, da će biti doneta rezolucija o genocidu Srbije na KiM, premijer je rekao da je ideja o rezoluciji nastala "iz straha Hašima Tačija i nekih drugih relevantnih subjekata od formiranja specijalnog suda koji bi trebalo da se bavi ljudima na KiM koji su činili zločine".

- Ako bilo šta takvo budu pokušavali da usvoje u kosovskom parlamentu i nekim čudom nađu većinu za to, ne znam kako misle da razgovaraju sa nama posle toga- rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.04.2015. 08:38
vaginalni ne treba da brine zbog zutaca.kukalje su malo nezgodne.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online