Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 11.04.2015.
04:00
D. N. Petrović - Vesti A

Otišao vehabijama, sad moli za pomoć

"U Nirnbergu smo živeli srećno sve dok Muhedin nije sreo neke Arape koji su mu isprali mozak", pričaju otac i majka Muhedina Gegića.

D. N. Petrović
Porodična kuća u Veljem Polju kod Tutina

- Muhedin je bio dobar suprug i otac, ponosili smo se njime, živeli smo srećno u Nirnbergu i povremeno dolazili u Tutin. Od 2003. godine počeo je da se viđa sa nekim Arapima, da se menja i da sve ređe dolazi kući. Bio je nervozan, uvek je negde žurio, pričao je samo o veri i ponašao se čudno. Odmah smo shvatili da su ga pod svoje uzele vehabije i neki loši ljudi i da mu svakodnevno ispiraju mozak. Pokušavali smo sve da ga izvučemo iz tih kandži, savetovali, molili i preklinjali, ali nije vredelo. Njegova žena bila je trudna sa trećim detetom kada je 2006. godine otišao nekud. Čuli smo da je jedno vreme bio u Bosni i po Evropi, nikada ga od tada nismo videli ni čuli. Povremeno se javljao nama, ali i deci i ženi nikada. Oteli su ga iz naših života. Najmlađeg sina nije video, niti on zna kako mu sada izgleda otac. Iznenadili smo se kada smo saznali da u Jemenu ima ženu i četvoro dece, ko zna da li su to njegova deca, sekta je to, svašta rade.

D. N. Petrović

Rahima: Neću unuke iz Jemena

Ne želim da sretnem tu ženu i decu koje ima u Jemenu, ako ih uopšte ima. Ja imam unuke koji su rasli sa nama, koje volim i kojima se ponosim, drugi mi ne trebaju. Majka sam mu i volela bih, naravno, da ga vidim i zagrlim, ali i ako dođe, poručujem mu da mi te iz Jemena ne dovodi - poručuje majka Rahima.

Ovako o Muhedinu Gegiću (40) koji traži spas iz Jemena, gde živi sa četvoro dece i novom suprugom (Arapkinjom), priča njegov otac Jusuf.

Muhedinova prva supruga Hedija Gegić sa tri sina od 23, 21 i 12 godina, ostala je da živi u Nirnbergu sa svekrom Jusufom i svekrvom Rahimom.

Hedija se kasnije razvela od Muhedina, ali je, da bi sinove izvela na pravi put, ostala da živi sa roditeljima bivšeg supruga, ispričao je Jusuf reporteru "Vesti"u Veljem Polju kod Tutina gde je na odmoru sa ostatkom porodice.

- Muhedin mi je sin-jedinac, imam još tri ćerke, volim ga i, bez obzira na sve što nam je učinio, želim da se što pre izvuče iz tog Jemena, po mogućstvu bez te žene i dece, i da shvati da je na pogrešnom putu. Kada je krenuo stranputicom, kad su ga uvukli u vehabijski pokret, znao sam da se neće dobro završiti. Sve sam učinio da ga spasem, grdne pare sam za to potrošio, molio sam prijatelje i nemačku policiju da mi pomognu, na žalost, nije mu bilo spasa. Otišao je bez reči i bez pozdrava i ostavio nas je u Nirnbergu. Samo naše duše znaju kako nam je i šta smo preživeli. Svoj život sada sam posvetio brizi o unucima i snaji koja je žrtvovala sebe zbog nas i dece. Voleo bih da ga vidim, toliko godina ga nisam video - priča Muhedinov otac Jusuf koji skoro pet decenija živi i radi u Nemačkoj.

Problemi u evakuaciji

Evakuacija Gegića i dalje u Taizu neće biti jednostavna, rekao je pomoćnik ministra spoljnih poslova Dragan Momčilović. On je objasnio da će Gegiću biti potrebno šest do sedam sati da stigne do Sane, gde će s porodicom biti ukrcan na avion.
- Mi nemamo ambasadu u Sani, pa taj deo sveta pokrivamo preko ambasada u Kataru, Abu Dabiju - rekao je Momčilović i dodao da je dodatni problem što Gegićeva supruga i deca nisu upisani u knjigu srpskih državljana, pa se za njih moraju izdati privremene putne isprave i dati garancije zemlji koja ih evakuiše.

* Gegić vapi za pomoć

POVEZANE VESTI

Subota 11.04.2015. 06:27
A kad treba zastititi nase gradjane u Sloveniji , ambasador nece da se zamera domacinima . A za vehabije hoce .
Subota 11.04.2015. 06:19
ahahahhahahaha.... gastarbajterska arhitektura
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online