Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 22.02.2017.
18:01
D. N. Petrović - Vesti A

Gegić opet među džihadistima

Više medija u Sandžaku i Srbiji objavilo je, pozivajući se na izvore iz bezbednosnih službi, da se Muhedin Gegić, poreklom iz Dolova kod Tutina, koga je Srbija u aprilu 2015. godine, teškom mukom, uz pomoć Rusije i još nekih arapskih zemalja, sa porodicom evakuisala iz Jemena, ponovo vratio u ratni pakao ove zemlje.

D. N. Petrović
Muhedin Gegić 2015. godine evakuisan iz Jemena

Zvaničnih potvrda o Gegićevom povratku u ovu arapsku zemlju nema, niti je moguće stupiti u kontakt sa njim, jer se već danima ne javlja na telefon, niti odgovara na poruke, što još više podgreva sumnje da se vratio u ovu arapsku državu.

Poslednji put Gegić je krajem prošle godine iz Nemačke, gde je živeo poslednjih meseci, kontaktirao sa nekim novinarima iz Novog Pazara, ali nije pominjao povratak u Jemen.

Za Muhedina Gegića javnost u Srbiji prvi put je čula u aprilu 2015. godine kada je iz grada Taiza u Jemenu, gde je sa porodicom koju je tamo zasnovao živeo od 2006. godine, apelovao na zvanični Beograd da ga spasi i izvuče iz tamošnjeg ratnog vihora.

Angažovanjem nekoliko srpskih ambasada u regionu i uz veliku pomoć Rusije, Muhedin je sa četvoro dece iz braka sa Jemenkom Belkis Salih Husen Nedžat evakuisan u Srbiju, a potom se vratio u rodni Tutin gde je živeo u jednom iznajmljenom stanu. U decembru iste godine, takođe uz velike diplomatske napore Srbije, iz Jemena je evakuisana i njegova supruga.

Posle nekoliko meseci života u Tutinu, gde se družio sa tamošnjim vehabijama i gde je tvrdio da ga je Srbija spasla i da joj je neizmerno zahvalan, da nema nikakve veze sa Al Kaidom i da ne podržava odlazak na sirijsko ratište. Sa suprugom Jemenkom otputovao je u Nemačku gde mu žive roditelji, tamo je proveo detinjstvo i mladost i gde je pre odlaska u Jemen ostavio prvu suprugu Hediju i trojicu već odraslih sinova.

Otišao da ratuje?

Gegićevi prijatelji iz Tutina ističu da se dugo nisu čuli sa njim i da ne znaju da li se vratio u Jemen, odbacuju spekulacije da je možda otišao da ratuje i zato naglašavaju da bi bilo dobro da se Muhedin javi i sam odagna ovakve sumnje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.02.2017. 12:31
Jeste go-vna bacali pare i trosili snagu na to go-vno a ima dosta drugi u Srbiji koja bi takva pomoc bila korisna nema sta??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online