Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 07.04.2015.
13:55
Srna A

Rama je ratni huškač: Očekujemo reakciju EU I UN

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da je izjava albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju Albanije i samoproglašenog Kosova napad na mir koji spada u nadležnosti EU i UN, zbog čega Srbija očekuje da se relevantne međunarodne organizacije oglase tim povodom.

Tanjug
Đurić: Upozoravamo Albaniju da prekine sa udaranjem u ratne bubnjeve

Đurić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da Ramine izjave predstavljaju grub poziv na prekrajanje granica, atak na mir i stabilnost u regionu i pozvao Tiranu da prestane da udara u ratne bubnjeve.

On je naglasio da takve izjave ne mogu da donesu ništa, osim ugrožavanja krhke stabilnosti u regionu i podvukao da Srbija nikada neće dozvoliti "klasično ujedinjenje Albanije i Kosova koje je kao svršen čin najavio albanski premijer".

- Upozoravamo Albaniju da prekine sa udaranjem u ratne bubnjeve, i da se u punoj meri posveti poštovanju međunarodnih i dobrosusedskih obaveza koje ima, rekao je Đurić.

On je naglasio da se predstavnici Srbije povodom najnovije Ramine izjave već obraćaju međunarodnoj zajednici.

- Ta izjava je pretnja i napad na mir koja spada u nadležnosti EU i UN zbog čega Srbija očekuje da se relevantne međunarodne organizacije oglase tim povodom i iznesu sud o izjavama koje predstavljaju huškanje na nove podele- rekao je Đurić i naznačio da nije prvi put da se pojavljuju slične izjave koje ukazuju na želju rukovodstva Albanije da se prekroje granice Srbije.

Na izjavu Rame da će se Albanija i Kosovo "ujediniti na klasičan način", reagovao je ranije premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio Rami da se to nikada neće desiti.

- Obećavam premijeru Rami da se Kosovo i Albanija, kako on kaže na klasičan način, nikada neće ujediniti! Molim albanske lidere da prestanu sa daljim izazivanjem nestabilnosti u regionu-  napisao je Vučić na svom "Tviter" nalogu.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.04.2015. 14:09
slinavko! nije on ratni huškač,on je destabilizacija za ceo Balkan..tvoj šef je posle 50 kusur godina pozvao državnika iz albanije u Beograd da bi na konferenciji za štampu od njega čuo da je Kosovo i albanija jedno te isto.
Utorak 07.04.2015. 14:10
Jadna majko jadnije svatova. Kome se oni to zale.? Onima sto podrzavaju tog istog ramu. Jesu li oni svijesni svoga jada i kukavicluka?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online