Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 23.03.2015.
14:26
Tanjug A

Jovičić (SNS) ujeda čim Ružić (SPS) zine

Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić kaže da se "sa velikim nestrpljenjem čeka odgovor premijera Aleksandra Vučića na politiku onih koji su deset puta bogatiji od prosečnog građanina Srbije i koji ništa ne rade i još očekuju da vladaju". Jovičić je pri tom mislio na predsednika Izvršnog odbora SPS Branka Ružića, koji je za Blic rekao da se ponosi svim potezima koji mogu da doprinesu da stanje u zemlji sutra bude bolje, jer ono još nije "fenomenalno".

youtube.com
Aleksandar Jovičić kao pitbul brani premijera svaki put kada Ružiću padne na pamet da iznese svoje mišljenje

Jovičić je rekao da su "Ružić i njegov šef Ivica Dačić svakako poznati po poštenju i poštovanju visoko moralnih principa, dok o njihovoj marljivosti ne treba ni govoriti".

- Sasvim je sigurno da, ako nešto kaže poštenjačina Ružić, da to i ne može da bude drugačije - naveo je Jovičić.

S nestrpljenjem, kaže, očekuje odgovor lidera SNS na "politiku onih koji su deset puta bogatiji od prosečnog građanina Srbije, koji ništa ne rade, a očekuju još i da vladaju, i da bezobrazluk bude veći, čak i da drže moralne pridike".

Ružić je na pitanje Blica "Da li vas je sramota koliko vam je dobro", rekao: "Nije me sramota koliko nam je dobro, i može me biti samo sramota zato što nam je još uvek loše“.

Kako prenosi Blic, Ružić je rekao i da se ponosi svim potezima koji mogu da doprinesu da nam sutra bude bolje.

Ružić je dodao da zbog te izjave ne očekuje packe, jer kaže da podržava premijera Aleksandra Vučića i da obojica imaju pravo da iznesu svoje stavove.

- Građanima je mnogo važnije kako se oni osećaju i kakav je njihov stav, nego šta će reći premijer ili ja, kao skromni levičar i mali političar - naveo je Ružić.

On je istakao i da se ne plaši premijera Vučića, da sebe ne vidi kao opozicionog političara i da stavovi koje iznosi ne odudaraju od stavova SPS. Prema njegovim rečima, bilo bi loše kada bi svi mislili na identičan način, jer bi to značilo da ne misle mnogo.

Ističući da nema razloga da "talasa", Ružić je rekao da "samo možda nekome smeta kada se govori istina".

- Možda je to malo atipično za političare, ili kada imate hrabrosti. Nisam neko ko će da dozvoli da se vređa zdrav razum i inteligencija građana - naveo je on.

Na navode novinara da "kao da misli na SNS kada to izgovara", Ružić je rekao da to nema veze sa naprednjacima, da je saradnja dve stranke pre svega bazirana na odnosu dvojice lidera, Vučića i Ivice Dačića, da to nije emocionalni odnos, kao ni "brak iz interesa".

- Jedini interes je da radimo u interesu građana - rekao je Ružić, dodajući da nije primetio da je Vučić nešto prebacivao Dačiću, niti da je Dačić kritički govorio o Vučiću.

Socijalisti se ne boje rekonstrukcije vlade, rekao je Ružić i dodao da Vučić u toj priči postavlja "prolazna vremena" kao i da on ocenjuje da li je neko uradio sve što je potrebno kako bi se realizovali ciljevi vlade koju vodi.

- Nadam se da će na objektivan način ocenjivati rad svih - zaključio je Ružić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.03.2015. 14:55
Najbolje bi bilo da slepo izmedju sebe poderete i da Srbija progleda!!!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online